30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Kış spor oyunları sona erdi

Bayburt Kop Dağı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Erzurum, Ağrı, Sivas, Van, Bitlis, Tunceli, Hakkari, Erzincan, Kars, Bingöl, Muş, Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt'tan sporcuların katıldığı oyunlar tamamlandı.

Alp disiplini büyük slalom çocuk-1 erkeklerde Tayfun Yurdadön, çocuk-2 erkeklerde Sergen Örnek (Bitlis), çocuk-1 kızlarda Esma Genç (Gümüşhane), çocuk-2 kızlarda da Nurcan İncesu (Erzurum) birinci oldu.

Kayaklı koşu serbest yıldız-1 erkeklerde Erhan Nazlı (Ağrı), yıldız-2 erkeklerde Mesut Ördek (Muş), yıldız-1 bayanlarda Mintaha Turan (Erzurum), yıldız-2 bayanlarda Nihan Erdiler (Sivas) birinciliği elde etti.

Takım olarak kayaklı koşu dalında Erzurum birinciliği, Ağrı ikinciliği, Erzincan da üçüncülüğü aldı. Alp disiplini dalında Erzurum birinciliği, Bitlis ikinciliği, Bingöl üçüncülüğü elde etti.

Yarışmaların ardından düzenlenen ödül törenine, Bayburt Valisi Kerem Al, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Babacan ve Yaşar Kaptan Başaran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sporcular katıldı.

Yarışmaya katılan illerin temsilcilerine çiçek ve yarışma anısına plaket sunan vali Al,"Tüm katılımcılara ve bizleri burada kayak sporuyla buluşturan tüm sporculara teşekkür ediyoruz."dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan ise amaçlarının gençleri kaynaştırmak, kayak sporunu sevdirmek ve serbest zamanlarını kayak sporuyla geçirmeleri için fırsat sunmak olduğunu belirtti.

Babacan,"Bu yarışmalarda ilk 3'e giren sporcularımıza ve antrenörlerine yaklaşık 150 bin YTL ödül dağıttık. Bu yarışmalara katılan sporcu ve hocalarımıza genel müdürlüğüm adına teşekkürlerimi sunuyorum."diye konuştu.

Konuşmaların ardından dün ve bugün yapılan kayak yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 11:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?