2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Kızılay Haftası ödüllerle taçlandı

KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI

Kızılay Haftası dolayısıyla Türk Kızılayı Bayburt Şubesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Program kapsamında Kızılay Haftası münasebetiyle İlköğretim Okulları ile Lise ve Dengi Okullar arası düzenlenen “Kızılay” konulu şiir, kompozisyon, ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Sadık Yavuz, Türk Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, kuruluşu ve misyonuna dikkat çekti.

Ağın konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Felaketlere uğrayanlara din, dil, soy ayrımı yapmadan yardım edilmesi gerekliliğinin ihtiyacından ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu. Dernek bir süre sonra Hilal-i Ahmer adını aldı.Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirilerek Türkiye Kızılay Derneği oldu. Kızılay bir yardım kurumudur, Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir, barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Bu ulvi görevi yerine getirmede çalışan tüm yöneticilere, hayırseverlere ve Türk Kızılay’ına teşekkür ederim.”

Program, Türk Kızılay Bayburt Şubesi Başkanlığını uzun süre yürüten eski Başkan Hanefi Ağın’a yeni yönetim plaket takdim edilmesiyle son buldu.

KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
KIZILAY HAFTASI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 11:48:03
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 18:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?