29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Kızılay'dan öğrencilere yardım

Kızılay Bayburt’ta okullarında başarılı olan 20 öğrenciye eğitim yardımı yaptı.


Türk Kızılayı Bayburt Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen törene 10 okuldan 20 öğrencinin yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Başkanı Hanefi Ağın, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pekmezci, Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Bayburt’ta okullarında başarılı olan 20 öğrenciye 100 liralık eğitim yardımı yapacaklarını belirten Kızılay Şube Başkanı Hanefi Ağın, Bayburtluları Kızılay’a destek olmaya çağırdı.
Türk Kızılay’ının gençlere yönelik faaliyetleri olduğunu da ifade eden Ağın, şunları ifade etti:


"Gençlerimize Türk Kızılay ı olarak geziler tertip etmekteyiz. Kültür değişim programlarımız bulunmaktadır.Bu programla Doğu'daki gençlerimizi Batı'ya, Batı'daki gençlerimizi Doğu'ya göndermekteyiz. Ayrıca yaz tatillerinde gençlerimizi kamplara göndermekteyiz. Gençlerimze kurslar vermekteyiz. Gençlerimize burslarda vermekteyiz.Yetişmeleri için.Çünkü bunlar istikballerimizdir. Gençlere yönelik olan programlarımdan biri de Bayburt Şubesi olarak çam sakızı çoban armağanı olarak 20 tane başarılı öğrencilerimize daha da başarılı olmaları için eğitimlerine destek olmak için harçlık vermeyi düşündük.”


Ağın, Bayburt il merkezi ve Aydıntepe ilçesinde belirlenen ailelere 2’şer kilodan oluşan kavurma paketleri dağıtıldığını ifade ederek, yoksula el uzatan Kızılay’a gerekli desteğin verilmesini beklediklerini söyledi.
Törende daha sonra başarılı olan 20 öğrenciye 100 liralık eğitim paketleri dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?