19
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Kızılay'dan yardım eli

Bayburt’ta merkeze bağlı Yanıkçam köyünde meydana gelen yangında evleri kullanılamaz hale gelen 4 aileye Kızılay ayni yardımda bulundu.

Kızılay Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy, Vali Hasan İpek’i makamında ziyaret ederek, Kızılay tarafından Yanıkçam köyüne yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi. Vali Hasan İpek’in talimatları doğrultusunda İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Salih Zeki Yılmazoğlu nezaretinde, Yanıkçam köyüne giden Kızılay ekibi, yapılacak olan yardımları yangın zedelere dağıttı.

Yardımların dağıtımı sırasından bir konuşma yapan Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy, Bayburt Valisi Hasan İpek’in bilgileri doğrultusunda Yanıkçam köyüne yardım yaptıklarını belirterek, “Hem yaşamış olduğumuz üzüntüye ortak olmak adına hem de geçmiş olsun dileklerimizi sunmak adına hem de Türk Kızılay’ı Bayburt Şubesi olarak karınca kararınca sizlere destek olmak için burada bulunuyoruz. Köy muhtarımızdan almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda Türk Kızılay’ının bölge afet müdürlüğü nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalarla böyle bir yardım yapıyoruz. Oradaki personelimize de çok teşekkür ediyoruz. Muhtarımızın belirlemiş olduğu 4 ev mevcut. Bu dört eve yönelik karınca kararınca Türk Kızılay’ı Bayburt Şubesi’nin yardım malzemelerini getirmiş bulunuyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Rabbim bir daha bu türlü acılar nasip etmesin.”dedi.

Aksoy, yapılan yardımların ise 4 aileye her birine ayrı ayrı olmak üzere 1 mutfak seti, 1 katalitik soba, 1 set üstü ocak, 10 battaniye, 2 gıda kolisi,2 adet de çift yönlü yazlık-kışlık yaylı yatak olduğunu açıkladı.

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salih Zeki Yılmazoğlu ise Yanıkçam köyü ile ilgili ön hasar tespit çalışmalarının yapılıp başbakanlığa gönderildiğini kaydederek, “Devletimiz tarafından afetzede ailelere, aile başına 5’er bin TL nakdi yardım yapıldı. Biz de bunu afetzede ailelerin hesaplarına aktardık. Kızılay yönetimine ve buradaki arkadaşlarımıza da bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah böyle acı şeyleri bizlere bir daha göstermesin.” diye konuştu.

Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi çalışanlarından Fatih Kökcan ise Erzurum’daki merkezin 35 bin kişiye barınma malzemesi verebilecek durumda olduğunu dile getirerek, “Biz buradaki vatandaşlarımızın akrabalarının yanında kalacağı bilgisini aldık. Bizim yangının olduğu ilk andan itibaren bilgimiz var. Şu anda elimizden geldiğince sizlere yardımda bulunacağız” dedi.

Ayrıca yangından etkilenen bir ailenin küçük çocuklarının olduğunu belirtmesi ve bu çocuklarının giyim ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu belirtmesi üzerine, Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy, çocukları beden ölçülerinin kendisine iletilmesi halinde, çocukların tüm giyim ihtiyaçlarını kendi cebinden karşılayacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?