26
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Kop Tüneli ihaleye çıkıyor

MİLLETVEKİLİ ÖZBEK, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tüneli ihalesinin ağustos ayının ilk haftası yapılacağını belirterek, “Güç birliğiyle milletvekili sayımızı 2’e çıkaracağız” dedi.

Milletvekili Bünyamin Özbek, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Bayburt'un dört dağ arasında kalmış bir şehir olduğunu belirterek, bu dağların kış şartlarında çetin bir durumu ortaya koyduğunu vurguladı.

Havaalanı olsun, eğitim olsun, hastane olsun Bayburt'un Erzurum'u fazla kullanan bir şehir olduğunu dile getiren Özbek, "Bizim Erzurum'la bağlarımız çok güçlüdür. Maalesef bir Kop Dağı var aramızda. İnşallah Kop Dağı'nı da artık ortadan kaldırıyoruz. Tünel ile inşallah Kop Dağı'ndan bir geçiş yapacağız. 2 Ağustos'ta bunun ihalesi yapılacak. Artık ulaşım açısından Trabzon'a giderken Araklı Tüneli ile gideceğiz. Erzincan'a giderken standartları yüksek bir yol ile gideceğiz. Erzurum'a giderken Kop Tüneli ile gideceğiz. Gittiğimiz yollar da artık satıh asfalt değil de sıcak asfaltla olacak. " dedi.

AK Parti’nin yüzde 64 oyla kendisini Ankara’ya gönderdiğini hatırlatan Özbek, TBMM’de oluşturulan komisyonlardan tarım komisyonunda, bir ikinci komisyon olarak da çevre komisyonunda görev alarak Bayburt’a ve Türkiye'ye güzel hizmetler yapacağı temennisinde olduklarını söyledi.

Seçim kampanyasında tekrar ettiği gibi Bayburt’ta yaşayan, Bayburt’ta büyüyen biri olduğunu yineleyen Özbek, 10 gündür halkın arasında halkın dertlerini dinlediğini ve Bayburt’u özlediğini ifade etti.

BAYBURT TAM YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

Bayburt’ta yaşamanın farklılığına değinen Özbek, “ Ben farklı açıdan değerlendiriyorum. Bayburt tam yaşanabilir bir şehir. Güzel bir havamız var. Özellikle yaz aylarında sahillerde, Batı şehirlerinde insanlarımız gece bile uyuyamazken biz burada geceleri serin bir havada dinlenebiliyoruz. Biz buna şükrediyoruz. Bayburt’a hep olumsuz taraftan bakmamalıyız. Bayburt’un güzel yanları olumsuz yanlarından daha fazladır.” dedi.

ARAKLI TUNELİ 3 YIL İÇERİSİNDE BİTMİŞ OLACAK.

Bayburt’un dört dağ arasında kalmış bir şehir olduğunu hatırlatan Özbek, doğuya, batıya, kuzeye, güneye de gidilse dağ aşmak zorunda kalındığını bunun da kış şartlarında çetin bir durumu ortaya koyduğunu, yazın ise uzun bir zaman aldığını dile getirdi. Özbek bu göz önüne alınarak daha önceki milletvekillerinin gayretleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da imza kampanyası ile birlik beraberlik içerisinde Araklı Tüneli’nin yapımına başlandığını yineleyerek “ Bu tünel ile gerçekten Trabzon’a 100 km ile ulaşılabilecek. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah 3 yıl içerisinde de bitmiş olacak. Artık Vavuk ve Zigana dağlarından kurtulmuş olacağız. Bu ulaşım açısından çok önemliydi.” diye konuştu.

BAYBURT-KÖSE YOLU STANDARTLARI YÜKSEK BİR YOL HALİNE GELECEK

Ak Parti hükümetinin duble yollarla atılım yaptığına atıfta bulunan Özbek, “ Erzurum-Trabzon arasında duble yol çalışmaları yapılırken Köse ile Bayburt arasında sıkıntılı bir yolumuz vardı. Bu sıkıntılı yol bitecek. İhalesi seçimden önce yapılmıştı. Şu anda müteahhit firma şantiyesini kuruyor. İnşallah Bayburt-Köse Yolu’da standartları yüksek bir yol haline gelecek.” dedi.

YENİ DUBLE YOL ASFALT ÇALIŞMASI ŞEHRE GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ VERECEK

Duble yol çalışmalarında satıh kaplamanın verimsiz olduğunu belirten Özbek, duble yolların sıcak asfalt karışımı ile artık sıfır asfalt çalışması çerçevesinde yapılacağını kaydetti. Bu çalışmanın şehre güzel bir görüntü vereceğini dile getiren Özbek, yan yollarıyla, kaldırımlarıyla, ışıklandırmasıyla yapılacak bu asfalt çalışmasının güzel bir çalışma olacağını bildirdi.

KIŞLA ÇEŞMESİ MEVKİİNE ALT GEÇİT YAPILACAK

Kışla çeşmesinin bulunduğu yerde bir çok kazanın olduğuna da değinen Özbek, buraya bir alt geçit, kavşak düzenlemesi yapılacağının müjdesini verdi.

3 YILIN SONUNDA BAYBURT YÜKSEK STANDARTLI ULAŞIM AĞINA KAVUŞACAK

Ulaşım hususunda Bayburt’un sorununun önemli bir düzeyde halledilecek olduğunu belirten Özbek,

"Yapılacak yollar ve tünellerle Bayburt’un şehirlerarası ulaşım hususundaki sorunları yüzde 90 şekilde bitmiş olacak. 3 yılın sonunda Bayburt standartları yüksek, ulaşım ağına sahip olacak." dedi.

AYDINTEPE GÖLETİ VERİMLİ BİR YAYLA TURİZMİ HALİNE GELECEK

Seçim öncesi tarım, üniversite ve yayla turizmi olarak 3 ana hedef seçtiklerini hatırlatan Özbek, “Aydıntepe Yaylası için bir yol asfalt çalışması yapıyoruz. Yaylalarımıza ulaşmamız gerekiyor ki yaylalarımızın nüfus yoğunluğunu artıralım. Aydıntepe Göleti çok güzel bir gölet oldu. Bunu sizler aracılığı ile duyurmak istiyoruz. O yol yapıldıktan sonra orada değişik kültürel faaliyetlerde de bulunacağız. Bayburt açısından da bu verimli bir yayla turizmi haline gelecek."ifadelerin kullandı.

FAKİR KONUTLARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTECEK

Seçimden önce ihalesi yapılan Şehit Osman Tepesi’ndeki fakir konutlarının inşasının hızlı bir şekilde devam ettiğine belirten Özbek, bunların önümüzdeki yıl bitirilerek Bayburtlunun hizmetine sunulacağını kaydetti.

HASTANELERİMİZ KDH VE ADSM İNŞAATLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Sağlık alanındaki çalışmaların da hızla devam ettiğini vurgulayan Özbek, “Bayburt Devlet Hastanesi yanına yapılan Kadın Doğum Hastanesi hızlı bir şekilde yükseliyor. Onun dışında Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nin inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu sene sonuna yetiştirmeye çalışacağız. Bu sene yetişmese bile 2012 yılında Bayburt’un hizmetinde olacaktır” dedi.

GÖKÇEDERE LİSESİ’NİN YENİ BİNASI 2012’DE HİZMET VERECEK

Gökçedere Lisesi’nin fiziki mekan olarak yetersiz olduğunun altını çizen Özbek, “ Burada çok küçük sınıflarda dar bir şekilde eğitim veriliyordu. Bunun da ihalesini yaptık. Gökçedere Lisesi’nin bu sene temeli atılacak. Bu lisemiz önümüzdeki eğitim yılında güzel bir mekan olacak ve eğitim hizmeti verecek."diye konuştu.

ANKARA’DA ÖZELLİKLE TARIM HUSUSUNDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Ekim ayında TBMM’nin açılışı ile Ankara’da çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Özbek, “ Bu konuda özellikle tarım hususundaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir.

Özbek, üniversitedeki öğrenci sayısının nasıl artırılması gerektiği hususundaki çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

TERÖRÜ MİNİMİZE ETMEMİZ GEREKİYOR.

Şehitlerin olması, bağımsızların yemin etmemesi, PKK’nin 15 Temmuz’a karşı eylemi sorusuna 'Türkiye’nin içi kan ağlıyor' sözleri ile yanıt veren Özbek, “ 30 yıldır bir kamburumuz var. Bu hala bitmedi. Hala devam ediyor. Gencecik evlatlarımızı maalesef kaybediyoruz. Bu hususta üzüntülerimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Kararlılıkla terörle mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Başbakanımızın söylediği gibi terörü minimize etmemiz gerekiyor. Terörle siyaset yapılmaması gerekiyor. Partisel olarak olaya bakılmaması gerekiyor. Mecliste olan tüm partilerin bu hususta destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye’de kardeşlik ruhunu ön plana çıkaracaksak siyaseti bir kenara bırakmalıyız. Bu dönem terörü minimize etme konusunda ciddi adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu adımlarda da şahsımın katkısı olacaksa ne mutlu bana” diye konuştu.

PROFESYONEL ORDU TERÖRLE DAHA BAŞARILI OLUR

“Profesyonel bir askeri ekipman oluşturulmasının teröre nasıl bir etkisi olur” sorusuna uzun süreli bir asker ile 15 aylık askerlik yapan arasında mutlak bir fark olduğu şeklinde yanıt veren Özbek, bu konuda profesyonel bir ordunun terörle daha başarılı olacağını kaydetti. Özbek, konunun çok teknik bir konu olduğunu ve teknik konularda da fazla söz beyan etmenin uygun olmayacağını belirtti.

HAKAN ŞÜKÜR BAYBURT’A GELECEĞİNE SÖZ VERDİ

Hakan Şükür’ün vekil olduktan sonra söz verdiği gibi ihram kravat taktığı ve kendisinin Hakan Şükür’le görüşüp görüşmediği sorusuna Özbek, kendisinin de ihram kravat takarak yemin ettiği yanıtıyla karşılık verdi. İhram kravatla yemin etmenin insana bir moral ve motivasyon verdiğini kaydeden Özbek, “ Hakan Şükür kayıt olmaya gelirken ihram kravat ile geldi. Daha sonra Hakan Şükür ile tanıştık. Kendilerini Bayburt’a davet ettim. Bunu kendisine 'Bayburt’a gel de beni kurtar Bayburtlulardan. Her telefon açan Hakan Şükür ne zaman Bayburt’a gelecek diye soruyor bana' şeklinde kendisine izah ettim. Kendileri de inşallah gelecem diye bir söz verdiler.” dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ İLE VEKİL SAYIMIZI İKİYE ÇIKARACAĞIZ

Tek vekilliğin olumsuz yanları ve güzel yanları olduğuna da değinen Özbek, “ Yemin etmeye gittiğimde çok duygusal anlar yaşadım. Bir milletvekilisin hiçbir arkadaşın yok. Bayburt’tan giden iki vekil olsan artı muhalefet partisi olsan o insana bir destek verir. Yerel anlamda bir güç verir. Sağıma bakıyorum Gümüşhaneli iki milletvekili yan yana oturuyor. Soluma bakıyorum Rizeliler oturuyor. Vanlılar beraber, Trabzonlular beraber oturuyor. Ben tek başına kaldım. Gümüşhaneli milletvekilleri beni yanlarına aldılar. Gümüşhane-Bayburt birliği yaptık. İstanbul’a gittiğimde değişik toplantılara katıldık. Artık 4 yıl boyunca ben şunu haykıracağım. Bayburt nasıl 1989 yılında bir güç birliği yaparak vilayet olduysa, geçen yıl güç birliği ile Araklı Tüneli’nin yapım sürecini başlattıysa yine biz güç birliği yaparak milletvekili sayımızı ikiye çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum.

Diğer yandan sayın başbakanımızın ‘Ben Bayburt milletvekiliyim’ demesi de bize güç katıyor. Katmaya da devam edecektir. Yol ihalelerinin erken olmasında Bayburt’un tek milletvekili olmasının etkisi büyük. Bu konuda öncelik açısından duygusal bir yaklaşım da var.” şeklinde konuştu.

ELÇİ: ANKARA’DA YAPILANLARI SİZLERLE DÜZENLİ OLARAK PAYLAŞACAĞIZ.

Bayburt AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ise yaptığı konuşmada bir ay içerisinde Bayburt adına güzel şeylerin olduğunu belirterek daha uzun vadede yapılması gereken ihalelerin bu ay içerisinde ve Ağustos ayı içerisinde yapılacak olmasından dolayı Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in işe hızlı başladığını söyleyerek kendisine teşekkür etti.

Basın toplantılarını belli bir periyoda sokarak rutin hale getireceklerini söyleyen Elçi, “ Ankara'da Bayburt ile ilgili ne gelişiyorsa bunları sizlerle paylaşacağız. Bayburt’la ilgili yapılanların sizler tarafından kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Biz sizleri bilgilendireceğiz. Siz de inşallah Bayburt’umuzu bilgilendireceksiniz. El ele gönül gönüle verip Bayburt’umuzda en güzel neler yapabiliriz. En güzel en maksimum seviyede hangi konuları daha iyi başarabiliriz bunları hep beraber yapacağız. Çünkü basının ne kadar çok kıymetli çok önemli olduğunu biliyoruz. İstediğiniz bütün bilgi ve belgeler sizlere ulaştırılacaktır.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 16:41:02
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?