2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Köprüler yenileniyor

BAYBURT’TA KÖPRÜLER YENİLENİYOR

Çoruh nehri üzerinde bulunan köprülerin yeniden düzenlenerek hizmete sunulması adına çalışmalarına başlayan Bayburt Belediyesi ilk olarak Zahit mahallesinde TOKİ konutları ve üniversitenin bulunduğu bölgedeki demir köprüyü estetik açıdan düzenlemeye başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı H.Ali Polat, “Biz daha önceki beyanatlarımızda da dedik ki Çoruh bizim en önemli değerimiz ,Çoruh üzerinde ki çalışmalarımıza geçen yıl başladık bu yılda çalışmalarımızı estetiğe sanata görselliğe önem vermek suretiyle devam ettiriyoruz” dedi.

Çoruh üzerinde yapılan köprülerden birisi olan demir köprü veya TOKİ köprüsü diye bilinen köprüden çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Polat, “Bayburt’umuzun ressamlarından Ülkü beye bu köprü üzerinde bir çalışma yapmasını biz teklif ettik o da kabul etti sağ olsunlar bu köprüdeki bu hantallığı çirkinliği resimle kapatmaya çalışacağız. Sanki dört kemerli bir köprüymüş gibi vatandaşlarımıza göstermeye çalışacağız bu uygulamayı diğer bütün köprülerde de yapmaya devam edeceğiz. Bazı köprüleri daha öncede dediğimiz gibi çarşı köprüsünü orijinal haliyle taş köprü yapacağız diğer köprüleri de giydirme haliyle bazılarını belki fiberle bazılarını taş kaplamayla artık Çoruh’u süsleyeceğiz. Ben önümüzdeki hafta da nasip olursa Eskişehir’e gideceğim Belediye Başkanı ile görüşeceğim ve talebim şu olacak siz 24 tane köprü yapmışsınız bir tanede bize yapın veya bunun nasıl yapıldığını bize öğretin bu konuda hemşerilerimizin endişesi olmasın biz Çoruh’un etrafını güzelleştireceğiz. Şu an bulunduğumuz bölgeden Erzurum köprüsüne kadar olan istinat duvarının kenarını yürüme şeridi halinde oturma zeminleri, banklar, kamelyalar şeklinde o bölgeyi ağaçlandıracağız, yeşillendireceğiz ve ışıklandırmasını yapacağız. Biz vaad ettiğimiz her şeyi zamanı ve zemini geldiği zaman yapmaya devam ediyoruz. Bizi izlemeye devam etsinler ve bizi eleştirmeye bize tavsiyede bulunmaya iyiliklerimizi alkışlamaya kötülüklerimizde bizi uyarmaya devam etsinler, biz bu konuda kapımızı sonuna kadar açık tutacağız çünkü ortak aklın ortaya koyduğu ürünün her şeyden daha olacağına inanıyorum. Bayburt için çalışmaya devam Bir şeyin daha müjdesini vereyim özellikle belken tarafında oturan vatandaşlarımız evlerine giderken uzun bir yolu dolaşmaları gerekiyordu bizimde şehir planımızda vardı, Polis Okulundan Üniversite’nin oradan Bel Kent’e doğru bu yıl bir köprü yapılacak. Bu tamamen bizim geçen seneki görüşmelerimizin sonucunda elde edilmiştir. Sayın Valimizin de bu konuda bizlere çok destekleri olmuştur.” Diye konuştu.

BAYBURT’TA KÖPRÜLER YENİLENİYOR
BAYBURT’TA KÖPRÜLER YENİLENİYOR
BAYBURT’TA KÖPRÜLER YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 10:01:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 10:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?