2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Kop'ta kayak şöleni

BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI

Olimpik ve Milli kayakçı Dursun Bozkurt anısına düzenlenen “Ustalara Saygı Kupası” kayak yarışması Kop Dağı Kayak Merkezinde, Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay’ın katılımıyla yapıldı.

Mehmet Atalay burada yaptığı konuşmasında, Bayburt’un sembolü olan Kop Dağı’nın Türkiye’nin en güzel kayak merkezi mekanlarından birisi olabileceğini söyleyerek, “Bugün burada Bayburt’un ilk kayakçılarından rahmetli Dursun Bozkurt adına bir yarışma yapılıyor. Bu vesileyle burada bulunmaktayız. Biz de bu yarışın startına katılmış olduk. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu anıyı yaşatacak gençlerimize de başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye kış sporlarının da en iyi uygulandığı ülke olur. Daha iyi şartlarda, daha iyi tesislerde, daha iyi mekanlarda da çok kabiliyetli gençlerimiz hem ülkemizin sporunu taşır hem de çok faydalı işler yapar diye düşünüyoruz. Ben inanıyorum ki çok daha güzel günler, çok daha kalabalıklar eşliğinde burada şenlikler yapılacak. Bayburt’a da büyük hareketlilik gelecek” dedi.

Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Kop Dağı Kayak Merkezi’nin geleceğine yönelik sorulan bir soru üzerine de, şöyle cevap verdi, “Ben şu anda Gençlik ve Spor Genel Müdürü değilim ama buraya sıkça geldim. Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak buraya geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün Tesisler Daire Başkanlığı aracılığı ile bir çalışması var. Bu çalışmalarda bir gün başlayacak ve tamamlanacak. Burası planlanan dağlarımızdan birisi. Bu çalışmanın olduğunu biliyorum”

“Zirveye en çok yakışan adamların anısına” sloganıyla yola çıkılan, Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkıları ve Bayburt Postası Gazetesi’nin sponsorluğunda hazırlanan ve 60 kayakçının katıldığı organizasyonda, Mehmet Atalay ve Bayburt Vali Vekili Erdoğan Temizyürek, Milli kayakçı Dursun Bozkurt anısına kardeşi Süleyman Bozkurt’a onur ödülü verdi.

Kop Dağı Kayak Merkezinde yapılan “Ustalara Saygı Kupası” kayak yarışmalarında büyükler kategorisinde, Milli Kayakçı Emre Şimşek birinci olurken Uğur Göngör ikinci ve Doğan Altunay’da üçüncü oldu. Yapılan yarışmalarda, gençler kategorisinde, Harun Şimşek birinci, Şahin Doğan ikinci, Fatih Varınca da üçüncü oldu.

Düzenlenen yarışma çerçevesinde, Bayburt’ta kayak sporuna katkılarından dolayı Geçlik Spor İl Müdürü Hatice Yazgan’a, Bayburt Postası Gazetesi adına yayın editörü Kürşat Okutmuş’a, ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Yaşar Yıldız’a Bayburt Vali Vekili Erdoğan Temizyürek tarafından plaket verildi.

DURSUN BOZKURT KİMDİR?

1947 1925 yılında Bayburt’un Dağtarla köyünde dünyaya gelen Dursun Bozkurt, çocukluğu ve gençliğini Bayburt’un Karasakal Mahallesinde geçirdi. 1933 yılında kayakla tanışan ve 8 yaşından itibaren pistlerde görülmeye başlanan Dursun Bozkurt, parlak kariyerine 1943 yılında Şark ve Garp Grubu Müsabakalarında 6. olarak başladı.

İlk Türkiye Şampiyonluğunu 1945 yılında kazanan Dursun Bozkurt, üç yıl üst üste (1945-46-47) Türkiye Şampiyonu olarak sporculuk hayatında zirve yaptı. Üzerine geçirdiği Milli formayı profesyonel sporculuk hayatı boyunca çıkarmayan Dursun Bozkurt, Uluslar arası pistlere ise ilk olarak 1948 yılında adım attı.

1948 Yılında İsviçre’nin ünlü kayak kenti St. Moritz’de yapılan Uluslar arası Kayak Şampiyonası’na Türk Milli Takımının kaptanı olarak katılan Dursun Bozkurt, 6 Milli sporcumuz ile birlikte Türkiye’yi Avrupa pistlerinde başarıyla ilk kez temsil eden sporcularımızdan oldu. (O gün İsviçre’de bulunan 6 Milli kayakçıdan 3’ü Bayburtlu sporculardan oluşuyordu. Kaptan Dursun Bozkurt, Muzaffer Demirhan ve Ahmet Giray.)

Dursun Bozkurt aynı zamanda Türkiye’ye uluslararası organizasyonlarda derece getiren ilk sporcu ünvanının da sahibidir. 24.12.1992 tarihinde hayata gözlerini yuman Dursun Bozkurt ikamet ettiği şehir olan Ankara’da toprağa verildi.

BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
BAYBURT’TA “USTALARA SAYGI KUPASI” KAYAK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 12:04:05
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 12:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?