2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Köy göleti hizmete açıldı

YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI

Bayburt Valiliği görevine başladığı günden itibaren, kentin en büyük geçim kaynaklarından biri olan, tarım ve hayvancılığın önemine değinen ve tarım ve hayvancılığın daha modern bir şekilde yapılabilmesi için suyun önemini belirten Vali Kerem Al, çalışmalarını yoğunlaştırarak köylere yapmaya başladığı sulama göletleri zincirine bir yenisini daha ekledi. Bayburt merkeze Bağlı Yedigözeler Köyünde yapılan gölet düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yedigözeler köyü göletiyle birlikte son üç yıl içerisinde Bayburt'ta yapılan gölet sayısı dokuzu buldu.

Törende bir konuşma yapan İl Genel meclis Başkanı Raci Bayrak Özel idarenin kısıtlı bütçesi ile yaptıkları hizmetleri dile getirdi.

İlin gelir kaynaklarının büyük bir bölümünü oluşturan tarım ve hayvancılık için suyun önemine değinen milletvekilleri Ülkü Güney ve Fetani Battal bu güzel hizmetlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Bayburt Valisi Kerem Al ise konuşmasında, “Bu gün burada bir bayram havası içerisinde, bir şölen havası içerisinde bir açılış gerçekleştiriyoruz. Hepimiz mutluyuz, mutluluğumuza iştirak ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli dostlar üç yıl önce buraya atandığımda İlin imkanlarını ve bütçesini gördüğümde hakikaten bir şey yapamamanın ezikliğini yaşayacağımızın kaygısını taşımıştık. Şükürler olsun ki hükümetimizin sunduğu kaynakları çok iyi değerlendirmek suretiyle bir takım eserler ortaya konmaya çalıştık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen sayın milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum her vesileyle bizimle birlikte oldular. Özel idaresi bütçesi hiçbir yatırım yapmaya el vermiyordu. Bir takım bakanlıklardan değişik fonlardan bir takım kaynaklar temin etmeye çalıştık. Belli bir makinemiz vardı belli bir personelimiz vardı. Bunları çalıştırmanın gayreti içine girdik bu şartlarda yapılabilecek en iyi işin sulama olduğuna inandık. Tabi bu süreçte diğer ihtiyaçları da ihmal etmedik bu gün burada gördüğümüz küçük bir eser ama bizim için çok anlamlı çok kıymetli müteahhide para vererek yaptırmadık. Her gün kamyoncusuyla dozercisiyle operatörüyle muhatap olduk. Onlarla güzel anlarımız oldu bu süreçte onlarda canla başla çalıştılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olmak üzere tüm Özel İdare personeline şükranlarımı sunuyorum İl Genel Meclisimiz başta başkanları olmak üzere her dediğimizi anında yapacak durumda oldular. Bize güç kattılar buradaki köylülerimize teşekkür ediyorum canla başla moral verdiler işçilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşıladılar” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından göletin yapımında büyük katkıları olan Vali Kerem Al, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak’a, İl Özel İdare Genel sekreteri Ziyaaddin Babacan’a, Gölet şantiye şefine ve Köy Muhtarına Yedigözeler Köyü İstanbul Derneği tarafından birer plaket verildi.

YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI
YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI
YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI
YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI
YEDİGÖZELER KÖYÜ GÖLETİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 10:16:05
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 17:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?