1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

KÖYDES köyleri şehir yapıyor

Bayburt’ta İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES kapsamında yapılan yatırımların, Çımağıl köyünde düzenlenen törenle değerlendirildi.

Törene, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, AK Parti Bayburt Milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney ile Fetani Battal, Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç ve yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende muhtarlar adına konuşan Baş Çımağıl köyü Muhtarı Ziya Oltulu, " Köylerimiz de insanca yaşamak adına eksiğimiz olan tüm hizmetleri bize getiren tüm yetkililere, muhtarlar adına teşekkür ediyorum. Artık köylerimizde her türlü imkan var ve göç etmek için bir neden daha kalmadı. Şimdi iş bizlere düşüyor ve tüm yapılanları korumak, daha iyi çalışır halde tutmak bizim görevimiz olmuştur." dedi

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt’ta; "İlimizde yaşayan insanlarının toplam yaşam kalitesini yükseltmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Toplumu oluşturan göstergeler hayat standardını yüksek göstermiyorsa o ilde başarılı çalışmalar yapılmıyor demektir. İşte bu standardı yükseltmek için, göçü durdurmak için hazırladığımız il, ilçe ve köy ayrımı yapmaksızın hazırladığımız projeler tek tek hayata geçiyor. Bu projelerden merkeze bağlı Aşağı Çımağıl, Orta Çımağıl, Baş Çımağıl, Ağören, Petekkaya, Iğdir ve Taşçılar köylerimizin altyapı hizmetlerini tamamlamış bulunmaktayız. Artık bu köylerimizde içme suyu, kanalizasyon, sulama suyu, hayvan sulağı ve asfalt dökülmemiş yol kalmamıştır. Çok yakın zamanda Bayburt ilinde altyapı sorunu artık konuşulmayacak ve insanlarımız diğer ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması için bizden istek ve dileklerini talep edeceklerdir." diye konuştu.

Öte yandan açılış töreni için Baş Çımağıl köyüne gelen Bayburt Valisi Musa Küçükkurt’u köy girişinde çocuklar ellerindeki Türk bayrakları ile karşıladılar. Vali Küçükkurt, çocuklara çikolata dağıtarak, bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 09:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?