3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

Köylere vidanjör desteği

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve proje bedeli 501 bin TL olan projenin birinci adımı olarak gönderilen 250 bin TL. nin yanı sıra İl Özel İdaresi Bütçesinden de 25 bin TL ilave edilerek bir adet vidanjör alındı.

Daha önceden Belediyeden alınan hizmetlerle Bayburt’taki köylerin kanalizasyonlarını açma ve temizleme işlemini yapıyordu. Aracın alınmasıyla birlikte bundan böyle tüm köylerinde foseptik arıtması olan Bayburt’un bundan böyle kendi aracıyla yapılması güzel bir gelişme olacağı belirtildi.

Aracın teslim töreninde birer konuşma yapan İl Genel meclis Başkanı Raci Bayrak ve İl Özel İdare Genel sekreteri Ziyeaddin Babacan aracın İl Özel İdareye kazandırılmasında büyük çaba ve gayretleri olan başta Milletvekili Bünyamin Özbek olmak üzere Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya teşekkür ettiler.

Ardından bir konuşma yapan Milletvekili Bünyamin Özbek aracın alınmasıyla ilgili şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizlere pozitif bir ayrımcılık yaparak Bayburt İl Özel İdaresinin bu projesini kabul ettiler. Ben öncelikle Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a ve Bakan Yardımcımız Sayın Muhammet Balta’ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı proje kapsamında diğer belediyelerimizde olmak üzere yaklaşık 2.000.000.00.TL civarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu şekilde destek aldık. Biliyorsunuz Arpalı Belediyesi parti olarak Milliyetçi Hareket Partisinin belediyesidir. Yani Muhalif bir Belediyenin partisi olmasına rağmen biz hiçbir ayrım göstermeden, Arpalı Belediyesine de çöp Kamyonu ve atık su ile ilgilide destek yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Ben tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Erdoğan Bayraktar beye ve Bakan Yardımcısı Muhammet Balta beye Bayburt’a göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Vidanjör aracının İl Özel İdareye kazandırılmasıyla ilgili düşüncelerini aktaran Vali Hasan İpek şunları söyledi:
“Şimdi ben burada Belediye Başkanımıza da müjde veriyorum. Biz artık Belediye Başkanımızdan Aranjör istemeyeceğiz. Kendimiz kullanacağız, kendimiz yapacağız. Bu konuda çok büyük sıkıntısı vardı. Belediye Başkanımız Sayın Hacı Ali Polat bey i de rahatlatmış olduk. Sağ olsun bu güne kadar köylerimizde her türlü kanalizasyon problemi konusunda yardımcı oluyordu. Bundan sonra biz kendi problemimizi kendimiz çözeceğiz. İşin doğrusunu konuşmak gerekirse, aracın alınmasında en büyük katkı Milletvekilimiz Bünyamin Özbek’in dir kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun Ankara’da çok girişimlerde bulundu. Hatta bir keresinde beraberde gittik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bu kamyonun gelmesinde projemizin kabul edilmesinde ben Sayın Vekilimize teşekkür ediyorum. Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve Bakan yardımcımız Muhammed Balta’ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunların arkası gelecektir. Aslında bu buzdağının görünen kısmı Sayın Vekilim söylemiyor ama daha büyük projeler var arkasında kamuoyu olarak müjdelerimizi bekleyin” diyerek duygularına dile getirdi. Aracın alınmasıyla köylerimizde yaşanan vidanjör sıkıntısı bu vesileyle sona ermiş oldu.”

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2012 Pazartesi 16:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?