30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

'Köyümüze Vizontele gelmiş'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu tarafından düzenlenen "10 Köy 10 Film" etkinliği Bayburt'un Kitre ve Baksı köylerinde de gerçekleştirildi. Kitre köyünde etkinlik öncesi cami hoparlöründen "Köyümüze Vizontele gelmiş" şeklinde anons yapıldı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak İrlanda yapımı "Özgürlük Rüzgarı" isimli film Kitre köyünde gösterildi. Gösterim öncesi bir konuşma yapan Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Engin Oğul, bu tür etkinliklerle kültürel etkileşimin artırılmasının büyük önem taşıdığını söyleyerek sinema-köy buluşmasının kendileri için oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz da yaptığı konuşmada filmin açık havada gösterildiğine dikkat çekerek, "Bu
etkinlik 2008 Yılı Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştiriliyor.Filmin adı 'Özgürlük Rüzgarı' biz de dışarıda ve rüzgarlı bir havada bu filmi gösteriyoruz. Umarım esen bu rüzgarlar dostluk ve kardeşliğin gelişmesine önayak olur" dedi.
Daha sonra genç yaşlı tüm köylü bir araya gelerek 'Özgürlük Rüzgarı' filmini dikkatle izledi.

Kitre'deki gösterimin ardından Bayburt'un Baksı Köyü'ne geçilerek burada Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından yapılan Baksı Kültür Merkezi'nde Fransız yapımı 'Koro' isimli film ağırlıklı olarak kadınlar ve çocuklardan oluşan izleyici kitlesine izlettirildi.

Film gösterimi öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan kültür ve sanatın toplumların gelişiminde çok önemli birer ayraç olduğunu anlatarak özellikle çocukların filmi dikkatle izleyerek hayallerine ulaşmak için çaba harcamaları gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, "10 Köy 10 Film" etkinliği yarın Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Sugören beldesinde gösterilecek olan Oyun, 2 Ağustos Cumartesi Günü Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Derbent Köyü'nde gösterilecek olan "Bir Tutam Baharat" ve de 3 Ağustos Pazar günü Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli beldesinde gösterilecek olan "Yollar Çimen bağladı" isimli film gösterimleriyle devam edecek. Filmlerin toplu gösterimi ise 16 Ağustos Cumartesi Günü Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 19:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?