30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Kur'an okuma finalistleri

İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuma bölge finali Bayburt'ta yapıldı.


Ağrı, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Erzurum,Gümüşhane,Kars, Muş, Iğdır ve Bayburt olmak üzere her 10 ilden birer kişinin katıldığı Bölge Finali Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Yarışmayı Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İçişleri Bakanı Mülkiye Müfettişleri, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü AB sorumlu Şube Müdürü Hasan Albayrak, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, İl Müftüsü Peyami Güngör'ün yanı sıra, kurum müdürleri, yarışmaya katılan ekiplerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.


İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Kocabey, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı'nın ardından bir konuşma yapan Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu;" Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğü olarak her yıl geleneksel olarak yaptığımız Hafızlık Yarışması, Ezanı Güzel Okuma Yarışması ve Kur'an- ı Kerim i güzel okuma yarışması Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak düzenlemekteyiz. Bunda amaç hem Genel Müdürlüğün bir sosyal aktivitesini göstermek hem de okullarımızda bir canlılığa bir hareketliliğe, aynı zamanda bir berekete vesile olmasını, gelecekte doğru şekilde anlatan din adamlarını mesleki yönden daha fazla yetitştirmek ve hem de modern müspet ilimlerle hem de din ilimleriyle sentez iki taraflı bir nesil yetişmesini temin etmek ve sağlamak için bu yarışmaları yapmaktayız. Anadolu'muzun 9 ilinde bu yarışmalar yapılmaktadır. Geçen hafta yine 9 ilimizde Hafızlık Yarışmaları yapıldı. Ve bugün bölge yarışması yapılmaktadır. Türkiye Genelinde 9 bölge birincisi bölge temsilcisi seçilip bölgeden sonra Türkiye Finalleri yapılacaktır. İmam Hatip Liseleri Türkiye'nin ve bu Anadolu gençliğinin Anadolu neslinin yetiştirdiği vatanına milletine ve dinine hizmet eden okullardır ve bu okulların kuruluş amacıda hem yükseköğrenime öğrencileri hazırlamak ve hem de din hizmetlerinde vaizlik müftülük Kur'an -ı Kerim öğreticisi gibi mesleklere öğrencileri hazırlamak için İmam Hatip Liseleri ilk defa Cumhuriyet ile beraber 1924 yılında kurulmuştur. Sonraları öğrenci yokluğundan dolayı bu okullar kapanmıştır. Daha sonraları vatandaşın istek ve arzuları doğrultusunda tekrar bu okullar eğitim ve öğretimebaşlamıştır." dedi


İmam-Hatipler Arası Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali'nde Erzurum Oltu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Yıldız 764 puanla birinci olup Türkiye finaline katılma hakkı elde etti. Yarışmada Gümüşhane İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mahmut Semiz ikinci, Kars İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Saim Uğuz üçüncü oldu.


Yarışma daha sonra Bayburt İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tanıtan slayt gösterisi yapılı, Bayburt İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu Davut Çakır yönetiminde sevilen ilahileri seslendirdi.


Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İl Müftüsü Peyami Güngör ve Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 15:11:01
Güncelleme :5 Mayıs 2008 Pazartesi 15:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet kök IP: 88.227.38.xxx Tarih : 10.05.2008 00:35:34

Burak'a bize bu gururu yaşattığı için teşekkür ederim