30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Mahalle odasında toplu bayramlaşma

Bayburt'ta geleneksel olarak sürdürülen bayramlaşma töreni Veysel Efendi Mahalle Odasında gerçekleştirildi.

Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayan Ramazan Bayramı programı gelenek haline gelen Bayramlaşma Kültürü Veysel Efendi Mahalle Odasında devam etti. Vali Kerem Al ve Belediye Başkanı Bekir Çetin, katılımcıların bayramını mahalle odasında kutladı.

Vali Al, “İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günler bayramlarımızdır." dedi.

Belediye Başkanı Çetin ise "Bayramlar iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz, diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır.” diye konuştu.

Veysel Efendi Mahalle Odasındaki bayramlaşmanın ardından Bayburt M tipi kapalı cezaevine geçen heyet burada mahkumlarla bayramlaşarak bir süre sohbet etti. Cezaevi ziyareti ardından Bayburt Devlet Hastanesine geçen Vali Al ve beraberindekiler hastanede yatan hastaların bayramını kutladılar.

Bayramlaşma Garnizon Komutanlığı ve İl Jandarma Alay Komutanlığını ziyaretiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?