29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Masal tadında bir yarışma

Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği’nin (BEKDER) Avrupa Birliği finansmanı ile yürütülen “Gelecek zamanın masal anlatıcı çocukları” projesi kapsamında masal anlatma yarışması düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezi Salonu’nda İlköğretim okulları arası düzenlenen Masal Anlatma Yarışması oldukça heyecanlı geçti. Yarışmaya Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon komutanı Kurmay Albay İkramı Özturan, Belediye Başkanı Ali Polat, İl jandarma alay komutanı Bülent Çakar, Polis meslek Yüksekokul Müdürü Necati Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman harmancı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, (BEKDER) Başkanı Mete Emir, davetliler, öğrenci velileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Yarışma öncesi açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mete Emir, 2007 yılında kurulan derneğin çeşitli alanlarda projeler Gerçekleştirdiğini ve Avrupa birliği kaynaklarıyla projelerine fon sağladıklarını belirtti. Emir, amaçlarının Bayburt’un sosyal kültürel gelişiminin Bayburt için çalışan kurum, kuruluşlara katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Emir, projeye desteklerinden dolayı Bayburt Valisi Kerem Al,İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, Proje ortağı Bayburt Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği ile yarışmaya katılan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

11 okulun katıldığı masal anlatma yarışması yaklaşık 2.5 saat sürdü. Altı kişiden oluşan yarışma jürisinin oylaması sonucunda Hayırseverler İlköğretim Okulu birinci olurken, İkinciliği Şair Zihni İlköğretim Okulu, üçüncülüğü de Nevzat Kaya İlköğretim Okulu elde etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 23:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet irkilmez IP: 78.187.75.xxx Tarih : 8.04.2009 17:42:32

bence hepsine başarılar dabiki bir yenen olacak ondan bütünokulların ismi yazılmalıdır. inşallah yine böyle yarışmalar olur.ben bir sayirciydim bütün okullara başar.