30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Mehmetçikten eğitime destek

Bayburt’ta Mehmetçik dersanesi eğitime başladı. Endüstri Meslek Lisesinde organize edilen derslerin açılış törenine Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Mehmetçik Dersanesiyle ilgili bilgi veren Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan, konularında uzman 8 öğretmenin öğrencilere kurs vereceğini belirtti. Özturan, “Eğitimde fırsat yakalayamamış çocuklara daha iyi bir eğitim olanağı oluşturulmadığı takdirde, baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen bir dünyada başarılı olmaları mümkün değildir. Nitekim geçen yıl Türkiye genelinde son sınıf düzeyinde ÖSS sınavına başvuranlar. Lisans programlarına sadece yüzde 9’u girebilmiş lisans önlisans ve açık öğretim programlarına ise, sadece yüzde 21’i girebilmiştir. Dün liselerde başvurulanların yüzde 8’i lisans programlarına girerken, bu oran meslek liseleri mezunlarını sadece yüzde 2’si kalabalık sınıf ve öğrenci ortamları, ders müfredatının sağlıklı yürütülememesi ve ailelerinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle, ÖSS sınavlarında belirli illerin sürekli son sıralarda yer alması kaçınılmaz hale gelmiştir.


Bu nedenle son beş yılda dershanelere talep iki kat daha artmıştır. 2002’de dershane sayısı bin dokuz yüz iken öğrenci sayısı altı yüz bin civarındaydı. Bu yılın başında dershane sayısı Dört bin iki yüze, bu dershanelerde ders alan öğrenci sayısı da Bir milyon iki yüz bin'e ulaşmış durumdadır.”dedi.
Final Dershaneleri Genel Müdürlüğü ile bir protokol yapılmış, ücretsiz olarak yeni basılmış ders kitapları seti ile deneme sınavları tedarik edildiğini anlatan Özturan, şunları kaydetti:


“Evlatlarımızın bu sınavda başarılı olacaklarına inancım tamdır. Garnizon Komutanı olarak ben ve karargahın bu dershanenin ve sevgili öğrencilerimizin başarısı için bizzat takipçisi olacağız. Bu başarıyı taçlandırmak için sınavda en büyük başarıyı alan üç öğrencimize birer büyük ödül verilmesi arzumuzdur. Garnizon komutanı olarak sınavda en başarılı olan ikinciye yeni teknolojik cep telefonu hediye etmek olacaktır."
Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı ve İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti. Vali Al, sınavda en büyük başarıyı elde eden öğrenciye bir adet dizüstü bilgisayar hediye etmeyi düşündüklerini söyledi.


Konuşmaların ardından Vali Kerem Al ile beraberindekiler 8 öğretmenin görev aldığı ve 55 öğrencinin yararlanacağı dersaneleri gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?