19
Nisan
2024
Cuma
BAYBURT

Mete Memiş AKP'nin adayı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da partisinin 21 belediye başkan adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan salona girmeden önce partililer ''Her yer Tayyip her yer Erdoğan'' diye slogan attılar.

Haliç Kongre Merkezi öğle saatlerinde hınca hınç doldu. Koridorlarda bile yer kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş salona yoğun alkış arasında girdi.Salonda ‘Her yer Tayyip her yer Erdoğan’ sloganları atıldı. ‘Kalkın uşaklar kalkın’ şarkısıyla herkes yerinde halay çekti. Saat 13.35 olduğunda Başbakan Erdoğan salona girdi.

İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

İstanbul: Kadir Topbaş
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Tekirdağ: Mustafa Yel
Sakarya: Zeki Toçoğlu
Balıkesir: Ahmet Edip Uğur
Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu
Bursa: Recep Altepe
Bayburt: Mete Memiş
Sinop: Hamza İnce
Yalova: Yakup Bilgin Koçal
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Nevşehir: Hasan Ünver
Siirt: Ali İlbaş
Niğde: Faruk Akdoğan
Kırklareli: Selahattin Minsolmaz
Edirne: Ahmet Günşen
Muş: Feyat Asya
Yozgat: Kazım Arslan
Çanakkale: Mehmet Daniş
Çorum: Muzaffer Külcü
Elazığ: Mücahit Yanılmaz

BAYBURT: METE MEMİŞ

İlk şehrimiz, ekranda kısa özet yaptıklarımızı dinleyeceğiz. İlk şehrimiz Bayburt. Bizim iktidarımızdan önce Bayburt’ta taş üstüne taş koymamışlardı. Bayburt’ta fen lisesi, Anadolu lisesi var. üniversitemiz yetişiyor. Hiçbir ilimizi birbirinden ayıramadık, görmemezlikten gelmedik. Huzurlarınıza belediye başkanımız Hacı Ali Polat beyi davet ediyorum. Evet bir değişim dönüşüm dedik ve şimdi yeni belediye başkan adayımız, Mete Memiş.

'Hiç kimseye cevap yetiştirmenize gerek yok'
Başbakan, Bayburt İl Başkanı, Belediye Başkanı, yeni adayı ve milletvekilini yanına çağırdı ve ''Hiç kimseye cevap yetiştirmenize gerek yok. Bayburt bizim için kaledir. Çalınmadık kapı bırakmayacağız'' dedi.

SİNOP: HAMZA İNCE

Eğitim ve sağlıktaki, ulaşımdaki gelişimleri görüyorsunuz. Türkiye’de müstesna bir çekim oluşturdu. Tüm sahil yollarını bitirme noktasına geldik. Barajları görüyorsunuz, Sinop bir farklılık oluşturuyor. Bizim dönemimizde havalimanımızı da yaptık. Huzurlarınıza belediye başkan adayımızı davet ediyorum, Hamza İnce.

 YALOVA: YAKUP BİLGİN KOÇAL

Daha önce çok sıkıntı çekmiş, müstesna illerimizden bir tanesindeyiz Yalova. Görüyorsunuz yatırımlar özellikle eğitimde çok daha geniş aslında. Üniversite yatırımları, orta lise yatırımlarıyla. Ulaşımda aldığı yatırımlarla, barajlarıyla nezih bir turizm kendimiz. Mevcut belediye başkanımız, yeni dönemde de adayımız Yakup Bilgin Koçal.

Yalova’da attığımız en önemli adım, inşallah Dilovası ve Yalova Topçular arasında tarihi bir temel. Artık köprünün direkleri orada da yükseliyor. Artık yine çalışacak oradaki otomobiller, gemilerle taşınacak ama, artık orada kurulacak bu köprüyle, aynen üçüncü köprü nasıl işlev görecekse, İzmir’e ulaştırmayı kolay kılacak olan bir adım. Temelini attık hızla yükselmeye devam ediyor.

KIRIKKALE: MEHMET SAYGILI

Kırıkkale biliyorsunuz Ankara’ya komşu bir ilimiz. Ama Türkiye’de özellikle savunma sanayiimizin önemli bir merkezi. Daha önce devlette olan yine araç lastiklerinde, uçak lastiklerinde önemli bir üretimi olan petlas’ın bulunduğu bir yer. Tabi aydının, entelektüelinin bol olduğu bir yer. Ankara-Kırıkkale arasındaki Elmadağ bölümü çok sıkıntılı bir bölümdü. Çok trafik kazalarına şahit oldu. Hamd olsun iktidarımız çözdü. Artık Kırıkkale’yi anadolunun illeriyle buluşturduk.
Şimdi belediye başkanımız veli beyi davet ediyorum, Veli Korkmaz. Bir değişim de burada yapıyoruz, yeni dönemde belediye başkan adayımız Mehmet Saygılı.

NEVŞEHİR: HASAN ÜNVER

Türkiye’nin önemli bir iline geliyoruz. Turizmde gerçekten hareket noktamız, Nevşehir. Verdiğimiz sözlerden birini yerine getirdik. Nevşehir Üniversitesi’nin adını Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi olarak değiştirdik. Bu dönemde de adayımız, aynı zamanda Belediye Başkanımız Hasan Ünver.

SİİRT: ALİ İLBAŞ

Şimdi ilk milletvekili olduğum ile geliyoruz, Siirt.
Şimdi iktidarımızda yine biz eğitimde sağlıkta bütün barajlarda köprülerde yatırımlarımız devam ediyor. TOKİ aynı şekilde yatırımlara devam ediyor. Belediye Başkan adayımız, Siirt’te Ali İlbaş.

NİĞDE: FARUK AKDOĞAN

Bir şey dikkatimi çekti. Okullarımızda başı örtülü başı açık kavga etmiyorlar. Hastanelerimizde başı örtülü başı açık yan yana kavga etmiyorlar. Acaba neydi bugüne kadar yapılanlar. Aştık o günleri. Eğitimde yapılanları Niğde'de gördük. Üniversitemizi, hastanelerimizi gördük. TOKİ'nin hizmetlerini gördük, DSİ'nin hizmetlerini gördük. Yollarımız ulaşımda ne hale geldi gördük. Niğde'nin uzun viyadükleri var. Bunların da gösterilmesini isteriz ama onlar seçim kampanyasında gösterilecek artık. Niğde'de yeni dönemde de adayımız Faruk Akdoğan...

KIRKLARELİ: SELAHATİN MİNSOLMAZ

Yarın Kırklareli'ndeyiz. Kırklareli'ne gitmeden adayımızı açıklayalım istedik. Kırklareli'nde belediyenin nesi var diye sorun. Bunları göremezsiniz. AK Parti'nin Kırklareli'nde büyük hizmetleri var. Pınarhisar bizim için de çıkış kaynağı oldu. Orada pek çok şey düşlerimize girdi. Yarın orada vatandaşlarımızla buluşacağız. Kırklareli adayımız Selahattin Minsolmaz... Böyle vasıflı bir kardeşimizi artık Kırklareli yerel yönetiminin başında görelim. Kırklareli değişimi, dönüşümünü layık olduğu şekilde yaşasın. Selahattin bey kardeşimle inşallah Kırklareli'nde farklı bir dönem başlayacaktır.
Minsolmaz evli ve 2 çocuk babası.

EDİRNE: PROF. DR. AHMET GÜNŞEN

Şimdi bu hafta sonu geçireceğimiz illerden biri, serhat şehrimiz Edirne'deyiz. Edirne gerçekten cumhuriyet dönemnde bizin dönemde gördüğü hizmeti görmedi. Eğitim, sağlık, adalette çok ciddi yatırımlar yaptık. Ulaşımda çok ciddi yatırımlar aldı, gümrük kapılarında da. Edirne bir tarih, medeniyet şehridir. Vakıf eserleriyle güçlü bir şehir. Onları elden geçirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Edirne'yi ayağa kaldırdık. Bugüne kadar belediyecilik anlayışında AK Parti belediyeciliğini yaşamamış olan Edirne istiyoruz ki bu dönemde AK Parti belediyeciliğini yaşasın. Edirne'ye bilim gerek. Belediye başkan adyaımız Prof. Dr. Ahmet Günşen...
Edirne'de Roman kardeşlerimiz, tüm Türkiye'de Roman Dilleri ile ilgili önemli bir adımı Trakya Üniversitesi'nde attık. Orada bu dili öğrenmek mümkün. Bu da hayırlı olsun.

MUŞ: FEYAT ASYA

Burası Muş'tur. Giden gelmiyor acep nedendir. Okullarımız, hastanelerimiz nasıl? Havalimanı yoktu bizimle geldi Muş'a. Irakları yakın ettik biz. Böyle çalıştık. TOKİ'nin konutları... Hepsi ortada. MEvcut belediye başkanımız Necmettin Dede'yi huzurlarınıza davet ediyorum. Yeni dönemde bir değişim dönüşüm yaşıyoruz. Adayımız Feyat Asya....

Başbakan belediye başkanı ve adaya 'sarılın, sarılın' dedi.

YOZGAT: KAZIM ARSLAN

Evet geldik Bozoklar diyarına... Yozgat... Yozgat'ta bir dönüşüm yapıyoruz. Belediye Başkan adayımız Dr. Kazım Arslan...

ÇANAKKALE: MİLLETVEKİLİ MEHMET DANİŞ

Çanakkale'de adayımız milletvekilimi Mehmet Daniş...

ÇORUM: MUZAFFER KÜLCÜ

Çorum Belediye Başkan adayımız Muzaffer Külcü

ELAZIĞ: MÜCAHİT YANILMAZ

Gakkoşlar gakkoşlar... Evet Elazığ... AK Parti iktidarı her yerde var. Geldiğimizde 26 havaalanı ve limanı vardı. Şimdi 52 havalimanı var. Önce Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'nu huzurlarınıza davet ediyorum. Şimdi de bu dönemde bir değişim Elazığ'da da yapıyoruz. Mücahit Yanılmaz kardeşimizle devam ediyoruz.

MARDİN: MEHMET VECDİ KAHRAMAN

Şimdi büyükşehir belediyelerine geçiyoruz. İlk belediye Mardin. Mardinimiz de bir medeniyet, tarih şehri ve gerçekten çok yatırım yaptık. Değişim dönüşüm yaşıyor. Dedik ki Mardin büyükşehir olacak. Ben huzurlarınıza, şu anda Mardin belediye başkanımız dediğimiz zaman merkez ilçe belediye başkanımız demektir. Ama 30 Marttan sonra bütün mülki sınırın belediye başkanı olacak, inşallah 30 Mart’ta biz Mardinlilerden farklı bir müjde bekliyorum.
Ben şimdi Mardin Belediye Başkanımız Beşir Ayanoğlu’nu huzurlarınıza davet ediyorum. Büyükşehir Başkan adayımız Mehmet Vecdi Kahraman.

TEKİRDAĞ: MUSTAFA YEL

Nasıl da bildiniz yahu? Evet Tekirdağ. Diyoruz ki miladı AK belediyecilikle yapalım. Büyükşehirde adayımız Mustafa Yel.
Mustafa bey genel sekreter olarak zaten başkanlığa başlamış. Şimdi biz Tekirdağlı kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz. Tekirdağ’da bir farklılık var. Çorlu Belediye Başkan adayımızı da tanıtıyorum. Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi.

SAKARYA: ZEKİ TOÇOĞLU

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! Yeni dönem başkanımız mevcut başkanımız Zeki Toçoğlu.
Küllerinden doğan bir Sakarya oldu. Farklı bir Sakarya'yı inşa ettik. Gurur duyacağımız bir şehir haline geldi. Sadece bir kusuru var Sakaryaspor fena.

BALIKESİR: AHMET EDİP UĞUR

İşte Balıkesir. Bu gördükleriniz mevcut belediyenin yaptığı değil, geçmişte yine AK Parti'nin yaptıkları. Şimdi istiyoruz ki bu dönem artık büyükşehir olan Balıkesir AK Parti belediyeciliği ile tüm mülki sınırlarına yeni bir anlayışı getirsin. Adayımız, Genel Başkan Yardımcım Ahmet Edip Uğur.

KOCAELİ: İBRAHİM KARAOSMANOĞLU

Marifet iltifata tabiidir. Kocaeli İstanbul biliyorsunuz şu anda büyükşehirlerde uygulayacağımız modelin ilk modelidir. İlk tecrübeleri İstanbul'da Kocaeli'de yaptık. Biz her iki ilimizle de iftihar ettik. Biz CHP'ye rağmen bunu 30'a yükselttik. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gittik, şimdi hangi yüzle gidip biz bu büyükşehiri daha iyi yapacağız diyecekler? İşte bu bizim işimiz, çalışınca oluyor. Ama sadece çalışmak yetmiyor, hem bileceksin hem çalışacaksın.

Şimdi eserleri gördünüz. Belediyecilikte neler yapıldığını gördünüz ve AK Parti belediyeciliğinde Kocaeli bir değişim dönüşüm yaşadı. Belediye başkanımız, yeni dönemde de başkan adayımız İbrahim Karaosmanoğlu.

BURSA: RECEP ALTEPE

Şimdi yeşile geliyoruz, yeşil Bursa. Bursa aynı şekilde gelişiyor, Uludağ, daha da gelişiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte özellikle Bursa Şehir Stadı da kısa zamanda bitecek. Şehir merkezindeki stadı artık kaldıracağız. Tabi ulaşımda bütün gördükleriniz dönemimize aittir.

Bu dönemde de belediye başkan adayımız, belediye başkanımız Recep Altepe.

İSTANBUL: KADİR TOPBAŞ

Fazla söze ne hacet. Zaten Ziya paşa ne güzel demiş: "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" Gerek belediyemizin yaptıkları, gerek genel yönetimin yaptıkları hepsi ortada. Bunlar bir kısmı, daha burada sizlere gösterilemeyen nice eserler var. Kampanya boyunca ilçe ilçe sizlere anlatılacak. Ve İstanbul AK Parti'yle güzel. İnşallah AK Parti ile İstanbul daha güzel olacak. Çünkü İstanbul'da biz Türkiye'yi görüyoruz. Onun için İstanbul çok önemli. Bu dönemde de belediye başkan adayımız Kadir Topbaş.

...
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2013 Perşembe 19:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?