30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

METEF fuarı büyük ilgi gördü

Teknik ve Endüstri Meslek, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Ticaret Meslek Liseleri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde öğrenim gören öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları sanatsal ür yaptığı el işleri, Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda açılan METEF'te sergilendi.

Fuarın açılışına Bayburt Vali Yardımcısı Erkan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Yavuz Ağın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pekmezci Yüksek Meslek Polis Okulu Müdürü Üzeyir Süzen, İl Tarım Müdürü Yaşar Kava, İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pekmezci, "Halk Eğitimi Merkezi olarak mesleki ve teknik eğitim alanında 2007/ 2008 öğretim yılında köy ve şehir merkezinde açtığımız kurslarla; 32alanda 80adet kurs açılmış ve 1021 bayan 332 de erkek olmak üzere toplam1353kişi kurslardan faydalanmış ve meslek öğrenmişlerdir. Küreselleşme ve kıyasıya rekabet, firmaları insan kaynaklarını daha da geliştirmeleri noktasına sürüklüyor. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada denklem aynı: Bilgiyi üretecek ama aynı zamanda teknolojiyi kullanacak insan gücüne ihtiyaç vardır" dedi. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erkan Karaman, Mesleki ve Teknik Eğitimin ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pekmezci ise, Türkiye'de teknik öğrencinin maliyetinin lise öğrencisine göre iki kat daha fazla olduğunu söyledi. Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yapmış oldukları projeler ve atölye ortamında yaptıkları ürünler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Özellikle idare amirleri projelere yakın ilgi gösterdi. Törene sonradan katılan Vali Yardımcısı Polat Kara, Belediye Başkanı Bekir Çetin ve Milli Eğitim Müdürüm Süleyman Harmancı emeği geçen bütün yönetici öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. El işlerinin yanı sıra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptıkları elektronik ürünlerin de sergilendiği fuar, 4 gün boyunca açık kalacak Bayburt'taki Mesleki ve Teknik Eğitim okul ve kurumlarının ortaklaşa açtıkları geleneksel Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) büyük ilgi gördü.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 23:51:09
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 13:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?