30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Meteorolojiden don ve çığ uyarısı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Sibirya Yüksek Basıncı’nın etkisi altında bulunduğu belirtilerek buzlanma, don olayları ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

Meteoroloji Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Sibirya Yüksek Basıncı’nın etkisi altında bulunduğu ve özellikle gece sıcaklıklarının uzun yıllar sıcaklık ortalamalarının altında gerçekleştiği kaydedildi.

Cuma gününe kadar bölgede havanın az bulutlu ve açık geçeceği, yağış beklenmediği belirtilen açıklamada “Gece sıcaklıkları uzun yıllar sıcaklık ortalamalarının altında seyretmeye devam edecektir. Bu nedenle özellikle iç kesimlerde beklenen ve kara ulaşımını olumsuz etkileyen kuvvetli buzlanma, tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyen don olayı ile çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. Ayrıca su saatlerinin ve borularının donmasına karşı önlem alması ekonomik kayıpların azaltılması açısından büyük önem taşımaktadır” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 17:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NUR IP: 78.162.172.xxx Tarih : 26.01.2009 00:50:38

bu yorumu 25 ocakta yazıyorum yani yukardaki haberinizden 10 gün sonra . üzüntü içindeyim.çünkü herkes sizin kadar duyarlı ve hassas olsaydı,öncelikli haber yapıp toplu uyarıda bulunsalardı "ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olun, çığ uyarısı var, şenlik olmaz"denilse idi belki bugün ziganada genç dağcılara içimiz yanmazdı...... ne yazıkkı çığ uyarısını olay öncesi haber yapıp gündemde tutan sizden başka bir ajans da gözüme çarpmadı.