4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Miniklerin yüzü güldü

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, yıl içinde yaptıkları ders materyallerini ilköğretim öğrencilerine hediye etti.

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı ve Bayburt Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu 20 kişilik bir grup, Bayburt’a bağlı Adabaşı Köyü’ndeki Adabaşı İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere eğitim malzemeleri dağıttı.

Öğrencileriyle birlikte minikleri ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı, amaçlarının hem ellerinde bulunan ders materyallerini değerlendirmek hem de öğretmen adayı öğrencilerini okul ortamıyla bizzat tanıştırmak olduğunu ifade ederek, “En önemlisi üniversite ile okullar arasındaki bağı ve iletişimi biraz daha artırmak... Köy okullarında görev yapan öğretmen arkadaşlarımız ile görüşerek, ihtiyacı olan okullara bu tür eğitim materyallerini götürmeyi amaçladık. Bir materyal, eğitimde etkin olarak kullanıldığında birçok zorluğu kolay hale getirebiliyor; öğretmenin işini ve öğrencinin anlamasını kolaylaştırıyor. Geleceğin öğretmen adayları da bu şekilde pratik bilgi edinmiş olacaklar. Öğretmen olmanın ne gibi sorumluluklar getirdiğinin farkına varıyorlar. Onların gözlerinin içindeki ışığı görmek beni çok sevindiriyor ve memnun olduklarını görüyorum. Çünkü benim görevim onları iyi bir öğretmen olarak yetiştirmek. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz sürecek, daha gelişmiş projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Hediyeleri alan Adabaşı İlköğretim Okulu öğrencileri de gelecekteki öğretmenlerine, hazırladıkları dans ve şarkı gösterisi ile teşekkür ederken; okul müdürü ve öğretmenler, Bayburt Üniversitesi ile Yrd. Doç. Dr. Devecioğlu Kaymakçı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma 13:20:15
Güncelleme :16 Mart 2012 Cuma 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?