2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Müze binası kaderine terk edildi

MÜZE İÇİN YAPILAN BİNA MÜZELİK OLDU

Bayburt Zahit mahallesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce restore çalışması başlatılarak müze haline getirilmeye çalışılan bina yıllardır kaderine ter edilince yıkılmaya yüz tuttu.

Zahit mahallesi Muhtarı Mahmut Orun mahallelerinde bulunan bina ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Burası yaklaşık 20 yıldır böyle duruyor, her dönem camları kırıldığı için değiştiriliyor. Buralara çocuklar girerek ahlaksız şeyler yaptıklarına şahit oldum. Burası zahit camimizin ve iki tane muhterem zatın türbesinin bulunduğu bir yer. Burasına bu güne kadar sahip çıkıldığını görmedim” dedi.

Binayla ilgili olarak yetkilileri defalarca uyarmasına rağmen önlem alınmadığını belirten Orun, “En azından burasını kiraya verin dedik. Yöre yemeklerini yaparak burada satmak isteyen insanlar oldu. Benim ayrıca burasının mahalle içerisinde sağlık hizmeti veren bir kuruluş haline getirilmesi teklifim olmasına rağmen yetkililerden herhangi bir cevap alamadık. Kiralık işletmek için teklifte bulunanlardan kira bedeli olarak çok yüksek miktarlarda paralar istenince , talepte bulunan arkadaşlar vazgeçtiler” diye konuştu.

Muhtar Mahmut Orun daha sonra şunları söyledi; “Yetkililerden isteğimiz en azından buraya bir bekçi verilmesini istiyoruz. Bazı kendini bilmez çocuklar buranın bahçesinde tahribatlar yapıyor, ayrıca içki içiyorlar. Bahçe içerisindeki oturma guruplarını kırmışlar. Direklerde bulunan lambaları sökebilseler onları da götürecekler. Mahalleli olarak buranın bu duruma gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz.”

MÜZE İÇİN YAPILAN BİNA MÜZELİK OLDU
MÜZE İÇİN YAPILAN BİNA MÜZELİK OLDU
MÜZE İÇİN YAPILAN BİNA MÜZELİK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:55:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 15:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?