1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Nüfus tespiti tamamlanıyor

Bayburt'ta "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" çalışmaları devam ediyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayburt Vali Yardımcısı Erkan Karahan, "Ülke genelinde 31 Ocak 2007 tarihinde başlayan Adrese Dayalı Nüfus Tespit çalışması Bayburt ilinde de başlamış ve bu çalışmalarda aralıksız devam etmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu ve Bayburt Valiliği'nce ortaklaşa yürütülen bu çalışmada tüm köy ve beldelerde tespit işlemi tamamlanarak Bayburt il merkezinde nüfus tespit çalışmasına geçilmiştir. İl merkezindeki bu çalışmaların yaklaşık yüzde 50'si tamamlanmıştır. 

Türkiye İstatistik Kurumu ve Bayburt Valiliği tarafından yürütülen bu çalışmada 37 personelimiz il merkezindeki nüfus tespit çalışmasını yoğun bir şekilde yürütmektedir. Bu çalışmalar aşama aşama yapılmaktadır. İlk aşama haneler sayılarak hanelere numara verilmiş ve bu numaralandırma işlemleri sisteme girilmiştir. İkinci aşama olarak da hane halkına formlar dağıtılmış bu hanelerde kaç kişi yaşadıkları da tespit edilerek bu aşamada sisteme kaydedilmiştir. Son aşama ise 37 personelimiz bu dağıtılan formlara göre ev ev dolaşarak nüfus tespit işlemlerini halen yürütmektedirler. 

Adrese Dayalı Nüfus tespit çalışmasında Bayburt ili bölge iller arasında önde gelen iller arasında yer almaktadır. Hemen hemen bu çalışmalar sonuçlanma aşamasına gelinmiştir. Bu çalışmalar 2 hafta sonra bitecek ve il genel nüfus bilgisi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı içerisinde duyurulacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 19:36:36
Güncelleme :17 Şubat 2007 Cumartesi 14:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?