1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Hayırseverler İlköğretim Okulu öğrencileri, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. 

Çanakkale Zaferinin 92. yılı sebebiyle Hayırseverler İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci okul sınıf öğretmeni Tuncay Yaşaroğlu eşliğinde Cumhuryet Caddesi'nde bulunan Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti Dernek Başkanı Kemalettin Şahin ve Dernek Kurucu ve Onursal Başkanı Haluk Akkoyunlu öğrencileri karşıladı. Öğrenciler daha sonra Dernek Kurucu ve Onursal Başkanı Haluk Akkoyunlu ve Dernek Başkanı Kemalettin Şahin'den dernekle ilgili bilgiler aldılar . 

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemalettin Şahin, yaptığı konuşmada "Bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak için canını feda etmiş bu insanlar için ne yapsak azdır.Kimilerimiz canlarıyla, kimilerimiz fikir ve kalemleriyle savundu ülkemizi. Bu ülkenin evlatlarıyız ve şehitlerimizin kanlarıyla sulandığı bu topraklarda yaşıyoruz. Sadece 31 şehidimiz değil İç Güvenlik, Kore ve diğer savaşlarda kolunu, ayağını gözünü bu vatanın bekası için feda etmiş olan 11 Gazimizi de bu dernek kucaklamış ve bunların maddi ve manevi olarak her zaman destekçisi olmuş ve olmaya devam edecektir. Derneğimizde toplam 31 şehit,11 gaziler olmak üzere toplam 56 üyesi mevcuttur. Derneğin Genel amacı hedefi şehitlerimizi ve gazilerimizi bir bütün olarak benimseyerek onları aynı çatı altında buluşturup, kucaklayıp, onların maddi manevi olmak üzere kısaca tüm özlük haklarını korumak onları sosyalleştirmektir" dedi. 

Ziyarette dernek kurucu ve onursal başkanı Haluk Akkoyunlu tarafından şehitlerin özgeçmişlerinin bulunduğu odanın gezimi, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan Bayburt Şehit ve Gazi Albümünün ve Çanakkale Zaferi'ni anlatan kitaplar hediye edildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 16:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OĞUZHAN DURSUN IP: 88.251.210.xxx Tarih : 21.04.2007 23:23:57
O OKUL BENİM ESKİ OKULULUM VE O OKULUN PEK ÇOK FAALİYETLERİNDE BENDE BULUNDUM GEÇEN SENE.MEZUN OLUP SİMAV ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ'NE GİDİNCE UZAK KALDIM.ARTIK ÖĞRENİM HAYATIMA KÜTAHYA/SİMAV'DA DEVAM EDECEM.OKULUMUN BÖYLE ANLAMLI ZİYARETLERİNİN VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM...