1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Öğrencilere diş fırcası ve macunu

Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Sağlıklı Okullar Projesi kapsamında Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen törenle öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirildi. 

Törene Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Çakar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Azmi Koçoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr Karabey Kadri Karaoğlu'nun yanı sıra ilin diğer kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Sağlık Müdürü Dr Karabey Kadri Karaoğlu törende yaptığı konuşmada:"Eğitim ve sağlık gelişmişliğin en önemli parametresidir. Ülkemiz nüfusunun büyük bölümünü oluşturan okul çağı çocuklarının toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesinde büyük rolü vardır. Ülkemizde diş ve diş eti hastalıklarının yüzde 85 sıklıkla görülmesinden dolayı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum ağız sağlığına yönelik tüm toplumu içine alan eğitici programların hazırlanmasını ve uygulanmasını gerekli kılmaktadır. Bayburt ilinde 2 yıldır sağlık müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalardan başarılı sonuçlar alınmıştır. Bu iki yıllık süre içinde Bayburt ilindeki bütün öğrencilere eğitimle birlikte diş macunu ve fırçası dağıtımı yapılmıştır. Bu dağıtım sırasında yaklaşık 35 bin diş fırçası 50 bine yakın diş macunu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bunun karşılığında Bayburt Valiliği tarafından 42 bin ytl harcama yapılmıştır."dedi 

Milli Eğitim Müdür Vekili Azmi Koçoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:" Sağlıklı Okullar Projesi kapsamında okul öncesinden ortaöğretim son sınıfa yani lise son sınıfa kadar olan 17 bin 174 öğrencimize diş fırçası ve diş macunu dağıtılması planlanmış olup dağıtımı devam etmektedir. İki yıldır Bayburt Valiliği SYDV ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyoruz.” 

Törende Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin tarafından öğrencilere diş macunu ve fırçaların dağıtıldı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 14:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?