2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Öğrenirken kazanıyorlar

ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR

Bayburt’ta Türkiye İş Kurumu tarafından açılan meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-kur’un birlikte düzenlediği meslek edindirme kursları hakkında bilgi veren İş-Kur Müdürü Zeynel Abit Köse, “Türkiye İş Kurumu olarak 2010 yılında Bayburt’ta 12 tane Meslek Edindirme Kursu açtık. Kurslarımıza yoğun ilgi olması nedeniyle mekan konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu kursları Milli Eğitimle iş birliği içerisinde düzenliyoruz. Yer tahsisini Milli Eğitim Müdürlüğümüz belirliyor, kendileriyle görüşmelerimiz devam ediyor,daha iyi ortamlar hazırlanması için gayret sarf ediyorlar. Kısacası bu sıkışıklıklar bizim fazla sayıda kurs açmamızdan kaynaklanıyor” dedi.

Mevcut kursiyer sayısının 300 kişi olduğunu ve bu sayıyı yıl sonuna kadar 500 kişiye tamamlamayı planladıklarını söyleyen Köse, “Kurslardaki sürelerin uzatılması konusunda kursiyerlerimiz taleplerini bizlere iletiyorlar, ama bu imkansız. Çünkü modüler sistem uygulandığı için bizim bu konuda yapabileceğimiz her hangi bir değişiklik mümkün değil. Avrupa standartları neyse aynısı Türkiye’de uygulanıyor. Her mesleğin süresi farklı ve bizlerde bunu uygulamak durumundayız” diye konuştu.

Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü, “2010 yılında Türkiye İş Kurumu olarak, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığıyla işbirliği yaparak bilgisayar donanımlı teknoloji sınıfı oluşturduk. Burada ceza evinden tahliye olmuş hükümlülere, koruma kurulunun nezaretinde bilgisayar operatörlüğü kursu verdiriyoruz. Ayrıca M tipi kapalı cezaeviyle işbirliği yaparak cezaevindeki mahkumlara bilgisayar teknoloji sınıfı kurduk. Gerekli donanımları İş-kur olarak biz karşılıyoruz, Eğiticilerini Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü temin ediyor. Ayrıca Umut Yıldızın Projesini Emniyet Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde 16-18 yaş arası suça meyilli gençlere yönelik kurs düzenlemek için çalışmalarımız devam ediyor.”

ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
ÖĞRENİRKEN KAZANIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 09:35:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 10:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?