2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Okuma seferberliği başladı

AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ

Bayburt Aydıntepe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü iş birliği ile ilçede “Aydınlık Bir Gelecek İçin Aydıntepe Kitap Okuyor” kampanyası kapsamında halk okuma günleri başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlatmış olduğu “Türkiye Okuyor” kampanyası kapsamında Aydıntepe’de de “Aydınlık Bir Gelecek İçin Aydıntepe Okuyor” kampanyası, Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen tarafından başlatıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar sürecek olan halk okuma günlerinde, en fazla kitap okuyan bu tarihte düzenlenecek ödül töreni ile ödüllendirilecek.

Aydıntepe İlçe Halk Kütüphanesi’nde, düzenlenen törenle başlayan “Aydıntepe Okuyor” Halk Okuma Günleri kampanyasına, Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özgenç, İlçe Kütüphane Müdürü Mahmut Aktaş, ilçe daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir kısa konuşma yapan Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen, kampanya hakkında bilgi verdi.

Kampanyanın halkı okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini ve kampanya bitiminde yeniden buna benzer okuma seferberliği başlatacaklarını belirten Kaymakam Şen, “İlçemizden düzenlenen bu kampanya ile ilçe halkımızın serbest zamanlarının değerlendirebilmesinin, kişilik ve kişisel gelişimlerini geliştirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisi ve okuma oranının artırılmasının sağlanması amaçlanmaktadır. “Oku, Değiş, Değiştir” sloganlarıyla bireylerin kitap okumalarını ve çevresindeki insanların olumlu yönde değişimlerine katkıda bulunmak ve bireylerimizin ilçe halk kütüphanemizden en verimli şekilde yararlanma alışkanlığını kazanmayı hedef olarak belirledik” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödül töreni düzenlenmek üzere; teşvik olması amacıyla birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım cumhuriyet altını ve üçüncüye de çeyrek altın vereceklerini söyleyen Kaymakam Şen, değerlendirmeleri de oluşturdukları bir komisyon tarafından yapılacağını belirterek, “Değerlendirmeyi sayfa sayısına göre belirleyeceğiz. Oluşturduğumuz bir komisyon burada en fazla okunan sayfa sayısına göre değerlendirme yapacak. Kütüphanemiz çok zengin bir kitaba sahip. Okuyucu gelip buradan kitabını alarak kaydını yaptıracak. Kampanya kapsamında giren kişiyi kayıtlardan tespit edeceğiz. Burada önemli olan okuyucunun okuduğu kitapla ilgili olarak komisyonumuza özet vermesidir. Burada verdiğimiz ödülün o kakar önemi de yoktur. Burada önemli olan insanlara kitap okuma sevgisini kazandırmaktır. Halk okuma günlerinde bir araya gelerek kitap okumamız ve okuduğumuz kitabı paylaşmamızdır. Maksat kaynaşmaktır, muhabbettir, bir arada olmaktır. Bunu gelenek hale de getirebilirsek olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.”diye konuştu.

Kaymakam Şen konuşmasının ardından kütüphanede bulunanlarla birlikte kitap alarak bir süre kitap okudu.

Kampanyanın vatandaşlarla sınırlı kalmadığını aynı zamanda öğrenciler içinde düzenleneceğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özgenç ise yaptığı açıklamada, “İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Halk Kütüphanesi ile birlikte hazırladığımız proje çerçevesinde eğitim ve öğretim kurumlarımızda öğrencilerimizin bilgi seviyelerini yükseltmek, derslerdeki verimlerini artırmak ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bu kampanyamızı okullarımızda da başlatmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizi teşvik etmek için öğrenciler arasında her okulumuzdan kategorilerine göre birinci olan öğrencimize 100 TL değerinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreninde ödül verilecektir” dedi.

AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
AYDINTEPE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 09:34:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 12:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?