30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Orkestra mağarayı ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan Karaca Mağarası'nı ziyaret etti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Prof. Dr. Rengim Gökmen'in de aralarında bulunduğu 66 kişilik ekip, verecekleri konser için Trabzon'dan karayolu ile Bayburt'a giderken, yol üzerinde bulunan Karaca Mağarası'nı da ziyaret ederek İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın'dan mağara hakkında bilgi aldı.


Mağarada bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizlemeyerek manzaranın muhteşem olduğunu ifade etti. Atalar, "Gerçekten muhteşem bir manzara, muhteşem bir sanat eseri. Bizde bir sanat etkinliği için Bayburt'a gidiyoruz. Bütün sanat olaylarının bir arada yaşanması gerçekten bizim için mutluluk verici bir olay. Böyle bir güzelliği yaşamak ve görmek herkese nasip olmaz" dedi. Atalar, Karaca Mağarası'ndaki güzelliği herkese tavsiye ettiğini ve herkesin gelip görüp yaşaması gerektiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Doğanın ne harikalar meydana getirdiğini herkes yaşayarak görmeli, başka türlü anlatabilmek mümkün değil. Bazen sözler duyguları anlatmaya yetmiyor, işte burada da öyle bir durum söz konusu."


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen ise mağarada karşılaştıkları manzaranın çok ilginç olduğunu ve Bayburt konserinde yaşayacakları güzelliklerden önce buradaki güzellikleri yaşamaya başladıklarını söyledi.
Gökmen, dünyanın birçok yerinde doğal güzelliklerle karşılaştığını ve mağaraları gezdiğini, fakat bu kadar ilginciyle ilk defa karşı karşıya geldiğini söyleyerek herkesi Gümüşhane'deki bu mağarayı ziyaret etmesini önerdi.


Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın ise yaptığı açıklamada ekibin Karaca Mağarasını ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:


"İçinde bulunduğumuz Turizm Haftası'nda bu ziyaret çok anlamlı ve manidar olmuştur. İlimizin ve ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Karaca Mağaramızı gezen sanatçılarımız gördükleri güzellik karşısında hayranlıklarını gizleyemediler."
Yalçın, ilerleyen günlerde Karaca Mağarası'nın tanıtımı için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın burada bir gösteri yapmasını planladıklarını da sözlerine ekledi. Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektiren sanatçılar daha sonra Bayburt'a hareket ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?