2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Ormanlara kadın eli değecek

Gümüşhane ve Bayburt il merkezlerinin bağlı bulunduğu Torul Orman İşletme Müdürlüğü’ne son olarak atanan 8 işletme şefi ile birlikte şeflik kadrolarının tamamlandığı bildirildi. 

Bünyesinde Gümüşhane, Bayburt, Kürtün, Kelkit, Şiran, Zigana, Alacadağ, Sarıç Dağı, Torul, Karanlıkdere, Örümcek ve Günyüzü olmak üzere 12 işletme şefliği bulunduğunu söyleyen Torul Orman İşletme Müdürü Vekili Hilmi Yazıcı, yeni atanan 8 şef ile birlikte açık kadrolarının tamamlandığını söyledi. 

Müdür Vekili Yazıcı, yeni şeflerin hizmet içi eğitimlerinin tamamlandıktan sonra bölgelerin kendilerine teslim edileceğini belirterek “Kadronun tamamlanmasıyla orman koruma ve kontrol işlerimize daha fazla önem verilecektir. Bozuk orman alanlarının gençleştirilmesi ve rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık verilecektir” dedi. 

Yeni atanan şeflerden Gülistan Özdem’in Torul İlçesi Sarıç Dağı ve Özge Aydın’ın ise Torul Merkez İşletme şefliklerinde görev alacağı, eski bayan şeflerden Ayşe Yıldırım’ın eski Zigana İşletme şefi, Berna Çelik Göktürk’ün ise eski Sarıç Dağı İşletme şefliğinde görev yaptığı öğrenildi. 

Son yıllarda işletme şefliklerinde bayanların görev alması, orman işletme şefliklerinin erkeklere has bir meslek olmaktan çıktığı bayanların da orman işletme şefliği görevlerini başarıyla yürütebilecekleri şeklinde yorumlandı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?