2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Piriçek'lere yardım eli

İHA'NIN GÜNDEME GETİRDİĞİ AİLEYE DEVLET SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta İHA'da haber konusu olan ve tek odada hayat mücadelesi veren MS hastası Kadir Piriçek(38) ve 73 yaşındaki annesi Nezahat Piriçek'e sahip çıkıldı. Bayburt Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat aileyi evlerinde ziyaret etti.

12 yıldır yatağa mahkum olan MS hastası Kadir Piriçek'e geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Kerem Al ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kadir Piriçek'in 12 yıldır ihtiyaçlarını gören annesi Nezahat Piriçek'ten durumları hakkında bilgi aldı. 15 yıl önce tüp patlamasından 2 odaları yıkılan ve daha sonra maddi imkansızlıktan yapamadıkları evin tek odasında zor şartlarda yaşamaya çalışan ailenin dertlerini dinleyen Vali Al ve Belediye Başkanı Polat, yapılması gerekenler hususunda harekete geçeceklerini söylediler.

Daha iyi şartlarda yaşamak istediklerini dile getiren anne Nezehat Piriçek, yanında kalan diğer bir oğlunun da hasta olduğu için çalışamadığını, 300 TL Bağkur maaşı ve Valilik Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yardımlarıyla geçindiklerini söyledi.

3 kişiyle eski bir yapı içerisinde tek odada zor şartlarda hayat mücadelesi veren aileyi evlerinde ziyaret eden Vali Al ve Belediye Başkanı Polat, ailenin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için ilk önce geçici bir ev kiralayacaklarını belirttiler.

Vali Al, mevcut evin onarımını da yapacaklarını söyleyerek, "Bizim herkese ev yapma imkanımız maalesef yoktur. Mevcut evin onarımının yapılması için bir maliyet çıkarılması gerekiyor. Sizler kiraya çıkabileceğiniz bir ev bulun biz kira parasını veririz. Hasta olan genç kardeşimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

Vali Kerem Al'ın bu konularda çok hassas ve merhametli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat ise, gerekenlerin yapılacağını belirterek, "Biz de gerek Valilik SYD Vakfı'ndan alacağımız destekle gerekse kendi imkanlarımızı kullanmak suretiyle burada ne yapılması gerektiğine karar vereceğiz. En kısa zamanda ne yapabiliriz. Sayın Valimiz ilk önce bu aileyi kiraya çıkarmamız gerektiğini söyledi. Kiraya çıkmalarını sağlayacağız, daha sonra da burada yapılması gerekeni yapacağız" diye konuştu.

İHA'NIN GÜNDEME GETİRDİĞİ AİLEYE DEVLET SAHİP ÇIKTI
İHA'NIN GÜNDEME GETİRDİĞİ AİLEYE DEVLET SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:14:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?