30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

PMYO'da mezuniyet sevinci

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 4.dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.


Törene Bayburt Valisi Kerem Al,Garnizon Komutan vekili jandarma Albay Bülent Çakar,Belediye Başkanı Bekir Çetin,İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş Daire amirleri,Öğrenci yakınları katıldı.Törende bir konuşma yapan PMYO Müdürü Üzeyir Sözen; "Bazı meslekler kutsal meslekler olarak addedilir. Bunlar güvenlik, sağlık, din görevlileri, eğitim ve yargı konularıyla ilgili meslekler olarak sıralandırılır. Bu meslekler kutsaldır. Çünkü bu mesleklerin mensupları kendilerinden çok başkalarının hayatını yaşarlar. 21. Yüzyılın en büyük sorunlarından birisi de güvenlik sorunudur. İnsanlar toplu halde yaşamaya başladığından bu yana güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmek istemişlerdir. Güvenlik millet olmanın, Devlet olmanın ön koşulu haline gelmiştir. Bu bağlamda; Güvenlik hizmetlerinden sorumlu olan polisin eğitimi en zor eğitim süreçlerinden birisidir. Çünkü polis netice itibariyle devletin zor gücüdür. Elinde, belinde silah taşır.Bir polis her türlü silahı kullanabilecek yetenekte fiziki açıdan zor kullanmak suretiyle suçluları etkisiz hale getirebilecek yeterlilikte olmak zorundadır. Ayrıca hukuki mesleki ve sosyal açıdan dört dörtlük yetiştirilmesi eğitim sürecinde gerekli meslek terbiyesi ve ruhunun polis adaylarına verilmesi gerekmektedir. Bunu kıt imkanlarla ancak ilimizin çeşitli kurumlarının değerli katkılarıyla başardığımıza inanıyorum.


Bu gün Polis Meslek Yüksek Okulumuz; çağdaş, Atatürk ilkelerine bağlı, vatan sevgisiyle dolu, milletine hizmeti her şartta ve her durumda ön planda tutan, 131 polisimizi sizlerin de katkılarıyla emniyet teşkilatımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Unutulmamalıdır ki eğitim öğretim kurumlarında mesleklere yönelik bilginin sadece yüzde 10’ unun verilebileceği bilimsel bir tespittir. Ancak bu yüzde 10’luk dilim bir binanın temeli gibidir temel olmazsa bina da olmaz. Bu demektir ki bütün meslek mensupları mesleğine ilişkin yüzde 90 lık bilgiyi meslek içi eğitimler ve meslekteki uygulamalar sonucu kazanmaktadırlar. “dedi.


Bayburt Valisi Kerem Al da ;" Bu görevinizin farkında,bilincinde olmalısınız.Güvenlik devletin vazgeçilmez koşuludur,Devlet sizlerin bu güvenliği sağlaması konusunda bu gücü kullanırken güvenlikte özgürlük eksenini iyi tutturmak bu dengeyi korumak zorundasınız.Şuna inanıyorum ki güvenlik ve özgürlük birbirlerine feda edilemeyecek önemli kavramlardır.İnsanımızın temel hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında başlıca görev sizlere düşmektedir.İnsanımıza insanca muamele sizlerin başlıca görevi olacaktır.Bunun yanında cumhuriyetin temel niteliklerinin korumak ve kollamak sizin görevlerinizin arasındadır.Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.


Tören yaş kütüğüne plaket çakılması,dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi,gösteriler ve geçit töreniyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?