2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

PMYO'da mezuniyet töreni

BAYBURT PMYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 6. dönem mezunlarını verdi.

Bayburt PMYO'dan bu yıl mezun olan 126 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. PMYO bahçesinde düzenlenen törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Garnizon Komutanı Faruk Kayadelen, kurum amirleri, polis adayları ve aileleri katıldı.

Törende konuşma yaban Vali Kerem Al, polis adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Toplumsal olaylara sevgi olan bir yaklaşımla müdahale etmelerini isteyen Vali Al, en azılı suçlarda bile polisin ceza vermesi yerine hukuka teslim etmesi gerektiğini vurguladı.

Okul Müdürü Necati Ekici ise, okulun açılışından bugüne kadar 956 polis adayının emniyet teşkilatı kadrolarına atandığını ve bugün ise 126 polis adayının mezun olacağını dile getirerek, okulun açılışından bu zamana kadar imkanları doğrultusunda polis adaylarının yetişmesinde katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini ve bu emeklerin karşılığını ise polis adaylarının vatana fedakârca hizmet etmeleriyle ödeyeceklerinin altını çizdi.

Ekici konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Öğrencilerimize polis memuru olmanın gerektirdiği hukuki, mesleki, sosyal dersleri ve eğitimleri verirken, onlarda davranış değişikliği oluştururken Polis Akademisi Başkanlığı'nın belirlediği ders planları çerçevesinde uygulamalar ve eğitimler yaptırılmıştır. Uygulamalı eğitimler İl Emniyet Müdürlüğümüz birimlerinde, atış eğitimlerimiz Emniyet Müdürlüğümüzün Poligonu'nda, arazi atışlarımız ise Garnizon Komutanlığı poligonlarında yapılmıştır. Bu atışlarımız ve eğitimlerimiz için bize poligon tahsisi

yapan Garnizon Komutanımıza ve İl Emniyet Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren Ömer Oğuz Bolcan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra başarıyla mezun olan öğrenciler ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından 126 öğrenci and içerek mesleğe ilk adımlarını attılar. Yeni mezunlar hep birlikte keplerini havaya fırlatmayı da ihmal etmediler.

BAYBURT PMYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BAYBURT PMYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BAYBURT PMYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
BAYBURT PMYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:07:03
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?