30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

PMYO'nda öğretim yılı başladı

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi törenle başladı.


Bayburt Şair Zihni Kültür Sitesi çok amaçlı salonda yapılan törene Vali Kerem Al, Bayburt Milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney, Fetani Battal, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Garnizon Komutanı Kurmay İstihkam Albay İkrami Özturan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 2.Sınıf Emniyet Müdürü Necati Ekici, 1998 yılından bu yana yetiştirdikleri 852 polis memurunu emniyet teşkilatının saflarına gönderdiklerini, ayrıca 833 polis memuruna hizmet içi eğitimde ev sahipliği yaptıklarını söyledi.


Şuan 230 olan kapasitenin yeni binanın hizmete girmesiyle 350'ye ulaşacağını ifade eden Ekici, "Bayburt ilimiz, ülkemizin sayılı Polis Meslek Yüksek Okullarından birine kavuşacaktır. Okulumuzda 2 yıl süreyle verdiğimiz eğitimlerde amacımız, polis adaylarına Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Atatürk Milliyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilinci ve mesleki değerleri kazandırmaktır" dedi.


Törende öğrencilere seslenen Bayburt Valisi Kerem Al, "Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğinin sağlanması, vatandaşların can güvenliğinin korunması gibi görevleri devletin meşru kolluk kuvvetleri olan Jandarma ve Emniyet güçlerimiz yapmaktadır. Verilen bu görevi hakkıyla yürütmek için gerekli donanımı, bilgi ve birikimi bu okuldan alarak, sevgiyle, şefkatle Türk halkının hizmetinde olacaksınız.
Hassas bir bölgede görev yapan siz Türk polis adayları insan hakları sözleşmelerine uygun, devletin şefkatli eli olarak her zaman halkın ve haklının yanında olunuz.Bu eğitim öğretim döneminde gelişen ve değişen dünyayı yakından takip ediniz, gerekli bilgileri kendinize yükleyiniz ve tam donanımlı bir polis olarak eğitiminizi tamamlayarak Vatanımızın her köşesinde göreve talip olunuz" diye konuştu.


Törende dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinden sonra Garnizon Komutanı Kurmay İstihkam Albay İkrami Özturan, Türkiye'nin iç ve dış düşmanları Türkiye'nin sosyal, laik ve hukuk devleti olmasının özellikleri konulu ders verdi.
Polis Marşını'nın okunmasının ardından tören, Polis Meslek Yüksek Okulu yemekhanesinde öğrencilerle öğlen yemeği yenmesi ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 19:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?