4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Poşet yerine konteyner

Bayburt Belediyesi tarafından “çöpler poşete” sloganı ile toplu konutlarda uygulamaya konulan çöp toplama sistemi, vatandaşlarımızın talebi üzerine değişiyor.

Çöpler yine eskisi gibi konteynerlere konulmak suretiyle toplanacak.


Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan kötü kokuların önüne geçmek ve haşere oluşumuna engel olmak amacıyla konteynır sistemini kaldırarak yerine daha sağlıklı olması düşüncesi ile toplu konutlarda çöp poşet uygulaması hayata geçirilmişti. Bu uygulama kapsamında saat 20.00 ila 22.00 arasında belirlenen noktalara vatandaşlar tarafından poşetler konularak Belediyemiz ekipleri tarafından da bu poşet içerisindeki çöpler saat 22.00’de alınıyordu.

Ancak uygulamanın hayata geçmesinden bu zamana kadar bazı vatandaşların belirlenen saatlerin dışında çöplerini atmaları uygulamanın amacına ulaşmasını zorlaştırdı ve çevre kirliliğini artırarak olumsuzluğa sebep oldu.

Toplu konutlardan başlamak suretiyle daha temiz ve daha sağlıklı bir Bayburt için il genelinde bu uygulamanın hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaptığı açıklamada, “Bu uygulama sayesinde belirlediğimiz noktalara belli saatlerde konulan çöp poşetler, ekiplerimiz tarafından alınıyordu. Vatandaşlarımızın belirlenen saatler dışında çöplerini dökmeleri uygulamamın amacına ulaşmasını zorlaştırdı. Oysaki bu uygulama ile gün boyunca evlerimizin önünde çöp görüntüsü olmayacaktı. Daha sağlıklı, temiz ve ekonomik bir uygulama olacaktı. Ancak bazı vatandaşlarımız bu uygulamanın dışına çıkarak çöplerini günün her saatinde atmaya başladı. Ve istenmeyen görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Hatta bazı vatandaşlarımız bunu da aşarak poşetlerini belirlediğimiz noktalara değil de rasgele atmaya başladılar. Biz de bunun önüne geçmek amacıyla uygulamayı hayata geçirdiğimiz toplu konutlarda anket çalışması yaptık. Yapılan anket kapsamında ulaşabildiğimiz 813 kişiyle görüşme yapıldı. Anket sonucunda 613 kişi, konteyner uygulamasının tekrar hayata geçirilmesini istedi. Bizlerde halkımızın daha sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmesini sağlamak amacıyla çözüm üretme görevi üstlenmiş durumdayız. Dolayısıyla sıkıntı oluşturacak her uygulamayı çözmek için büyük çaba sarfediyoruz. Çöp konteyner uygulaması da bu bağlamda çözüme yönelik gerçekleştirdiğimiz bir uygulama olacaktır”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2012 Cumartesi 17:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?