1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Protokolün rafting heyecanı

Bayburt'ta Çoruh Nehri'nde biraraya gelen çok sayıda yönetici rafting heyecanı yaşadı.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Çakar, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş , Baksı Vakfı Kurucusu Sanatçı Hüsamettin Koçan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sadık Yavuz, Karşıgeçit köyü Muhtarı Mustafa Okumuş, Çamlıkoz köyü Muhtarı Ahmet Yıldız ve Bayraktar Köyü Muhtarı Nabi Akçelik Çoruh Nehri'nde rafting yaptı.

Karşıgeçit köyü sınırlarından Çoruh Nehrinde başlayan rafting , Bayraktar köyünde bulunan Baksı Müzesi önünde son buldu. Baksı Vakfı Kurucusu Marmara Üniversitesi eski Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hüsamettin Koçan'ın organizasyonuyla yapılan yaklaşık 12 kilometrelik raftingde heyecanlı dakikalar yaşandı. Çoruh nehri üzerinde bazen devrilme tehlikesi, bazen azgın sularla yapılan savaşın yorgunluğunun Baksı Müzesi'nde atan Vali Küçükkurt " İlimizde Gençlik Merkezi ve Gençlikspor bünyesinde Raftıng şubesi açma çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Coğrafi olarak çok uygun ve Çoruh nehrinin de ilimiz sınırları içerisinde olması bu sporu sevenler ve bizler için büyük bir şanstır.Bu nedenle ileri tarihlerde rafting sporunun yaygınlaştırmak ve her yaş grubuna yapabileceği imkanlarla hazır hale getirmek arzusundayız. Rafting sporunu Bayburt'ta genele yaymak için destekliyor ve teşvik ediyoruz." dedi.

Baksı Vakfı Kurucusu Hüsamettin Koçan da "Bu günkü raftıng sporuyla hem dikkatleri Bayburt ve Çoruh nehrine çekmek hem de bu sene bitirmeyi hedeflediğimiz Baksı müzesinin tüm sanatseverlerin hafızasına tekrar kazımak arzusundayız.Bu sene sonunda kaba inşaatını bitireceğimiz müzenin iç tefrişatındaki kütüphane için bir dostumuz üstlenmiş durumda, önümüzdeki sene 2008 yılı Dede Korkut Kültür Sanat Şölenlerinde büyük bir açılışla tüm Türkiye'nin gündemine girmiş olacağız."diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 13:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?