3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

Rabia Kadıoğlu Parkı açıldı

Bayburt Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi’nin ortak projesiyle yaptırılan Rabia Kadıoğlu Parkı’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Esenyurt Belediyesi’nin bütün idari personeliyle birlikte Rabia Kadıoğlu Parkı’nın açılış törenine katılmak için Bayburt’a gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na katkılarından dolayı ‘Hemşehrilik Beratı’ verildi.

Bayburt Konağı önünde gerçekleşen törene Vali Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bayburt eski Milletvekili Suat Pamukçu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Ünsal Kıraç, Ahmet Temel, Yunus Balta, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şener Değer, Esenyurt Belediye Başkanı danışmanları Abdullah Yılmaz, Selahattin Ağın, Numan Aladağ, Esenyurt Belediye Park ve Baheçeler Müdürü İbrahim Terzioğlu, müdür yardımcısı Emrullah Çelik, Esenyurt Belediyesi encümen üyeleri Osman Savaş, Mehmet Adıgüzel, Esenyurt Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ziya Seymen, Esenyurt Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Yasin Babür, Esenyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İdris Mete, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, İstanbul Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Silo, Kelkit, Köse ve Tekke Belediye Başkanları, Bayburt ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BAYBURT, TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE AYAK UYDURUYOR”

Açılışta konuşan Vali Hasan İpek, “Çoruh’un turizme kazandırılması adına, bu güzel parkın açılışında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirerek hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Gerçekten bölgede “şeher” diye adlandırılan Bayburt, Türkiye’nin son 10 yıldaki ciddi atılımlarına ve gelişmesine ayak uyduruyor. Bayburt’u sevenler, Bayburt’a gönül veren diğer Belediye Başkanlarımız ve diğer şehirlerde yaşayan Bayburtlular tarafından bu hizmetlere katkı sağlanıyor.

Türkiye’de gizli kahramanlar var, Bayburt’ta da gizli kahramanlar var. Bayburtlular Rabia hanımın ismini burada taşımaktan gerçekten çok mutlular ve Necmi Bey’in şahsında Rabia hanıma teşekkürlerimizi, Bayburt adına sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz. Bu park hepimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

“RABİA KADIOĞLU PARKI, NECMİ KADIOĞLU PARKI’YLA BÜTÜNLEŞMELİ”

Milletvekili Bünyamin Özbek ise Çoruh’un diğer yakasında bulunan Gençlik Parkı’ndan başlayarak Taş Köprü’ye kadar Rabia Kadıoğlu Parkı gibi modern ve güzel bir park yapılması gerektiğini bunun yapılması için de yine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan istekte bulunarak, “Rabia Kadıoğlu Parkı burada öksüz kalmamalı, yetim kalmamalıdır. Gerçekten Necmi Kadıoğlu Parkı’yla bütünleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu beklentimizi de sizin güçlü alkışlarınızla Sayın Başkanımızdan talep ediyoruz. İki yıl öncesinde burada boş bir alan vardı, kendileriyle burada bir yemek yemiştik. Buranın güzelleşmesi gerekiyor dedi ve ilk adımı burada kendileri attı ve sonunu da getirdi. İnşallah çarşıya kadar bu gezi alanı devam eder ve Çoruh’un diğer karşısında inşallah aynı şekilde Ferhat ve Şirin gibi Necmi ile Rabia’yı da burada buluşturacağız.
Birde Sayın Başkanımız gerçekten çok başarılı bir insan, çok başarılı bir belediye başkanıdır. Ama her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Buradan Rabia Kadıoğlu’nu da tebrik ediyoruz”diye konuştu.

“ÇEVRECİLİK BİZE PEYGAMBERİMİZDEN KALAN BİR MİRASTIR”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, program sunucusu Mehmet Öksüzer’in güzel sunumundan etkilendiğini, böyle sunucuların her yerde bulunamadığını ve Bayburt’un suyundan kaynaklandığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “Sunucu arkadaş az önce bütün ekibimi saydı. Başkan Yardımcılarım ve danışmanlarımın içerisinde bir tane Of’lu vardır, gerisi hep Bayburtludur. Onun için marifet bende değil, Bayburt’un çocuklarındadır. Bayburtlu çocuklardan bir tanesi de benim eşimdir. Dolayısıyla onun için buraya geldik ama buranın asıl mimari Bayburt Belediye Başkanıdır.
Biz durup dururken niye gelelimde Bayburt’ta yapalım bu işi. Çünkü çevrecilik bize Peygamberimizden kalan bir mirastır. Peygamberimiz en büyük çevreciydi, bunun böyle bilinmesi lazımdır. Mekke’nin ve Medine’nin etrafını ilk defa sit alanına çevrilmesi ve dünyaya örnek olması Peygamberimizin bize bıraktığı en büyük mirastır. Biz o mirası İstanbul’a 1994 yılından beri Sayın Başbakanımızın geldiğinden beri devam ettiriyoruz. Bayburt’un değiştiğini ve güzelleşmeye başladığını görüyorum. Yavuz kardeşimizin zamanında bizim yine elimiz buradaydı. Bayburt’a biz çok sayıda ağaç gönderdik. Bayburt sevgisi herhalde hanımdan geliyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum ve bu parkımız tüm Bayburtlulara hayırlı olsun”şeklinde konuştu.

“BİZ BAYBURT’A HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Rabi Kadıoğlu Parkı’nın bütün Bayburtlulara hayırlı olmasını dileyerek törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Biz Bayburt’a hizmet etmek için yola çıktık ve hizmet ediyoruz. Bayburt’un kökleşmiş problemlerini çözmeye and içtik ve teker teker çözmeye devam ediyoruz. Kronikleşmiş ve en büyük beklenti olan su isale hattı problemini çözdük. Bayburt artık doğalgazı bir realite olarak kabul etti ve özellikle kadınlarımız bunun rahatlığını yaşıyorlar. Sebep olan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.

“BİZ BURAYA BOŞ DURMAYA GELMEDİK, PROJELERİN PEŞİNDEN KOŞTURUYORUZ”

Bayburt Belediyesi gerçekten ekonomik olarak durumu çok iyi olan bir belediye değildir. Ama M.Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi ‘Atiyi karanlık görerek azmi elden bırakmak, Dünyada alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak.” mısrasında dile getirdiği emsali, biz de üzerimize alarak ne yapabiliriz diye kollarımızı sıvadık. Biz buraya boş durmaya gelmedik, duruma razı olmaya teslim olmaya gelmedik. Projelerin peşinden koşturduk. Bir proje ekibi oluşturduk ve Bayburt Belediyesi 2010 yılında ki SODES Proje uygulamalarından 3 tanesini kabul ettirdi ve devam ettirdik.

“KENDİ BÜTÇEMİZ YOKSA; EŞİMİZ, DOSTUMUZ VE AHBAPLARIMIZ VAR”

2011 yılı içerisinde SODES Projelerinin Uygulandığı iller içerisinde Bayburt Belediyesi 6 projesini kabul ettiren tek belediye oldu. Şu anda 9 tane Projemizi hayata geçirmiş oluyoruz. 2011 yılında 3 il içerisinde Devlet Kalkınma Ajansı’ndan proje ile bütçe alabilen tek belediye Bayburt Belediyesi olmuştur. 2011 yılında yapılan projelerde de yine bir projemiz daha kabul edildi. Dedik ki; biz Bayburt’ a hizmet etmeliyiz. Kendi gücümüz kendi bütçemiz yoksa eşimiz, dostumuz ve ahbaplarımız var. Yardım isteyebileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz, kapısını çalabileceğimiz insanlarımız ağabeylerimiz var. Projelerimizi çizdik ve onların yanına gittik.

“BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN MUKADDES BİR DAVAMIZ VAR”

İl dışındaki sivil toplum kuruluşlarımızın desteğini aldık. Orada belediye meclis üyesi, başkan yardımcısı ve de çeşitli birimlerde çalışan hemşehrilerimizin desteklerini aldık. Tabii bu hizmetleri alırken bir yüzeysel sebepler var, bir de derinde ki manadaki sebepler var. Yüzeysel olarak sebepleri saymakla bitiremeyiz. Bunların yanı sıra birde görünmez sebepler var; bizi birbirimize bağlayan temel bir meselemiz var, mukaddes bir davamız var. Dedik ki Biz bu Bayburt’a bu aziz topraklara, Mukaddes topraklara hizmet etmeye geldik ama gücümüz bu kadar yapamıyoruz. O zaman bize destek verin dedik. Allah Razı olsun destek verenler ortaya çıktı.

“BAYBURT’TA ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Özellikle de eniştelerimizden başladık, damatlarımızdan başladık. En başta Esenyurt Belediye başkanı bizim damadımız ama dediğim gibi bu yüzeysel bir sebeptir. Biz her şeyden önce mukaddes bir davanın aşkına, vecdine, fetih ve hâkimiyetine sahibiz. Bizi bir araya getiren birbirimize sıkı sıkıya tutturan bir idealimiz var. Ve bizi bir araya getiren kardeş olun diyen usta bir liderimiz var. Onun dediği gibi artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bayburt’ta da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz Çoruh’a yüzümüzü döndük ve uzun vadede Çoruh’un iki yakasını da vatandaşımızın kullanabileceği bir mekân haline getireceğiz.

“BAYBURT’UN YÜZÜNÜ ÇORUH’A ÇEVİRMEYE GAYRET ETTİK”

Şu anda açılışını yapacağımız bu tesis bu uygulamanın en güzel ilk örneğidir. Burada şimdi parkın 700 m’sinin peyzaj çalışmasını bitirdik devamını inşallah aşağılara doğru Kaleardı’na doğru götürmeye gayret edeceğiz. Aşağı indikten sonra birde yukarı gelişi var. İnşallah onu da bulabileceğimiz desteklerle ve elimizden geldiği kadar kendi imkânlarımızla halletmeye çalışacağız.

“BU SENE BAYBURT’UN GERÇEKTEN ALTIN YILI OLACAK”

Özellikle Ortaya koyacağımız tesislerle, açılışını yapacağımız hizmet alanlarıyla. İşte burada bugün bir tanesinin açılışını yapacağız. Diğer taraftan İmarettepe çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul Anadolu yakasındaki bir diğer eniştemiz Hasan Can Ağabeyimizde bu çalışmalarda desteklerini esirgemedi. Allah ondan da razı olsun. Ve Bağcılar Belediyesi ile 11 Temmuz’da Baykent yolu kenarında bir Şelale projesi çalışması gerçekleştireceğiz.

“İNSANLAR HİZMETLERİYLE BERABER BÜYÜYORLAR”

Biz İstanbul’daki kardeş Belediyelerimizle de bu manada diyaloglarımızı gerçekleştiriyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum insanlar hizmetleriyle beraber yürüyorlar. 1994 yılında Bayburt’ta bir belediye başkanımız vardı kendisini selametle yâd ediyorum Yavuz Abimiz ve İstanbul’da bir belediye başkanımız vardı Büyükşehir’de, bugün başımızda Başbakanımız. İkisinin diyalogu ile Kalerardı’nda bir ağaçlandırma sahası şekillendirildi. O gün dikilen ağaçlar 2-3 yaşındaydı ama bugün o alandaki ağaçlar büyüdü ve kocaman orman haline geldiler. Ve buna sebep olan Recep Tayyip Erdoğan’da bugün başımızda başbakandır. Dolayısı ile insanlar hizmetleriyle beraber büyüyorlar

“BU SENE ÖZELLİKLE BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”

Anadolu’ya hizmetlerini taşıyamayanların bu milletin bağrına yerleşmeleri mümkün değildir. Onun için bu konuda bize destek veren damadımız ve ağabeyimiz Nemci Kadıoğlu’na Bayburt adına teşekkür ediyorum. Ve bir hadis-i şerif hatırlatmak istiyorum Allah Resulü buyuruyor ki; ‘Müslüman, Müslüman kardeşinin yardımında bulunduğu müddetçe Allah da onun yardımcısıdır.’ Hepimiz Allah’ın yardımına muhtacız. O’nun desteği olmadan, O’nun yardımı olmadan başarılı olması, hizmet üretmesi, büyümesi, gelişmesi mümkün değildir. Rabbimizin yardımı hepimizin üzerinde olsun. Belediye başkanıma Belediye başkan yardımcılarına ve meclis üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Valimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza, Üyelerimize, Özel İdare Çalışanlarına asfaltlama çalışmalarında yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Buradan bu günümüzde bizi yalnız bırakmayan halkımıza da teşekkür ederek yapılan hizmet ve yardımların devamının gelmesi dileğiyle dualarınızı bizlerden esirgemeyin, bu sene özellikle bizi izlemeye devam edin, biz hizmetimizi aşkımızla şevkimizle artırarak devam ettireceğiz.”

Konuşmaların ardından halkoyunları gösterileri yapılarak tören, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na hemşerilik beratı takdimi ve plaket sunumu ile sona erdi.

Belediye Başkanı Polat tarafından yapılan dualar eşliğinde kurban kesimi yapılarak, Rabia Kadıoğlu Parkı’nın açılışını gerçekleştiren protokol ve misafirler, park alanında bir süre gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 13:35:37
Güncelleme :12 Haziran 2012 Salı 13:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?