3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

Rekor resim sergisi, Guinness'e aday gösterildi

Bayburt’ta ilk defa 1000+1 ressamın eserleri bir sergide sergilendi. Sergi, Guinness Rekorlar Kitabı’na aday gösterildi.

Bayburtlu ressam Ülkü Koçanoğlu’nun organizatörlüğünde aylardan beri yapılan hazırlık nihayet tamamlandı ve Türkiye’nin her yöresinden bin bir ressamın gönderdiği resimler Bayburt Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda teşhir edildi.

Serginin açılışında konuşan organizatör Ülkü Koçanoğlu, bir düşü gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Koçanoğlu, "Türkiye’de ilk defa bin bir ressamın resimlerini bir araya getirmeyi başardım ve gördüğünüz gibi bu muazzam sergi oluştu. Bunda başarılı olduğum için sevinçliyim. Bunu Bayburt’ta yapmanın da ayrı bir özelliği vardır" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ise bu küçük şehir Bayburt’ta böylesi önemli büyük konulara imza attığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kurdeleyi keserek sergiyi hizmete açtı.

Bu arada Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kurdal ise, olayı notere tasdik ettirdikten sonra "Bu rekoru ben de tasdik ettim ve onaylanması, Rekorlar Kitabı’na geçmesi için konuyu İngiltere’ye göndereceğim" şeklinde konuştu.
Sergiyi Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Kurmay Albay Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Bekir Çetin ile çok sayıda davetli izledi.

BAYBURT (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 11:36:34
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 21:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?