19
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Rektör esnafı kabul etti

REKTÖR PROF. DR. MOLLAMAHMUTOĞLU ESNAFI KABUL ETTİ

Bayburt’ta hizmet veren minibüs ve taksici esnaf temsilcileri Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nu ziyaret ederek bir süre görüştü.

23 Şubat Çarşamba günü Rektörlük senato odasında gerçekleşen görüşmede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Burhanettin Altan da hazır bulundu.

Bayburt Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Köksal Karslıoğlu, Taksiciler Kooperatifi Başkanı İlhan Dağ, Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ve Muhasip Halim Çalışkan Rektör Mollamahmutoğlu’nu ziyaretlerinde öğrencilerle taksi ve dolmuş esnafı arasındaki sorunların çözümü için yapılabilecekler konusunda bir süre sohbet ettiler. İleride konu ile ilgili yapılacak bir toplantıya Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürünün de katılmasını talep eden şoför esnafı temsilcileri düzenlenecek öğrenci forumunda öğrencilerle şoför esnafı arasındaki sorunların çözümü için yapılması gerekenlerin enine boyuna konuşulmasını talep ettiler.

Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun çalışmalarından son derece memnun olduklarını ve kendilerinin de üzerlerine düşeni yaparak katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Oda Başkanı Karslıoğlu rektöre çalışmalarından dolayı müteşekkir olduklarını ve Bayburt’a katkılarının büyük olduğunu dile getirdi. Karsıoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşen buluşmada şoför esnafının bu yaklaşımını olumlu bulduklarını ve gereğini yapacaklarını belirten Rektör Mollamahmutoğlu “Öğrencilerimizin sorunlarının çözümü için herkese kapımız açıktır. Daha önce burada öğrenci forumları düzenledik. Muhtarlarımızı üniversitemize davet ederek öğrencilerimizin barınmaları konusunda destek olmalarını istedik. Esnaf odalarının temsilcileriyle öğrencilerimizi buluşturduk. Mahalle odalarına bizzat ziyaretlerde bulunarak öğrenci-şehir diyalogunu sağlamaya gayret ettik. Biz üniversite olarak zaman kaybetmek istemiyoruz. Bayburt şehrinin zaman kaybına tahammülü yoktur. Bu nedenle teklif ettiğiniz geniş katılımlı toplantının en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için sömestr dönüşü hemen öğrencilerle şoför temsilcilerini bir araya getirelim. Bununla birlikte şoför esnafına istenmesi halinde bir davranış eğitim semineri de verebiliriz“ dedi.

Taksici esnafı adına konuşan Taksiciler Kooperatifi başkanı İlhan Dağ taksiciler olarak öğrencileri velinimet olarak gördüklerini ve her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayarak öğrencileri yüzde 20 indirimli taşıdıklarını söyledi. Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Köksal Karslıoğlu taksicilerin minibüsçülere göre daha eğitimli olduğunu belirterek SRC belgesi verilirken daha ayrıntılı denetimin gereğine vurgu yaptı. Ziyaret öğrenciler, şoför esnafı, belediye ve emniyet yetkililerinin katılımıyla özel bir forum gerçekleştirilmesi kararı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

REKTÖR PROF. DR. MOLLAMAHMUTOĞLU ESNAFI KABUL ETTİ
REKTÖR PROF. DR. MOLLAMAHMUTOĞLU ESNAFI KABUL ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 15:30:03
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 17:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?