30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Rektör Mollamahmutoğlu umut saçtı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yeni kurulan üniversite hakkında sivil toplum ve halk bilgilendirmesi toplantısı yaptı.

Mollamahmutoğlu’nun düzenlediği; üniversitede yapılanma, yerleşke planı, öğrenci ve akademik personel, fiziki eksiklikler ve öğretim üyesi yetiştirme programları konulu toplantısını Şair Zihni Kültür Sitesi salonunda yaptı.

Amerika Michigan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhanettin Altan, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Özdemir ve Prof. Dr Kamil Kaygusuz ile sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi’nin geleceğiyle ilgili hedeflerini açıkladı.


Slayt eşliğinde üniversite hakkında bilgi veren Mollamahmutoğlu, üniversite yerleşkesinin şehir dışında olması gerektiğini belirtti. Konya üniversitesi’nden örnekler veren Mollamahmutoğlu , “Bu üniversitemiz de şehrin dışında yapılmıştı. İlk başta eleştirilen bu davranış daha sonra görüldü ki 30 kilometre mesafe olmasına rağmen üniversite şehri de geliştirdi. Bir çok iş alanı, evler şehirle üniversiteyi birleştirdi.”dedi.


Mollamahmutoğlu, eğitimin sağlıklı devam edebilmesi açısında rasgele ve parça parça yapılardan her biri başka semtte olan idare, eğitim, yurt ve sosyal tesisleri tüm birimlerin ortaklaşa kullanacağı tek yerde toplamanın gerekliliğini belirtti. Rektör Murat, Üniversite açmakla işin bitmediğini, öğretim üyelerini buraya getirmek içinde bir şeylerin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Prof.Dr. Mollamahmutoğlu, “Daha güzel bir yer seçimiyle Bayburt'tu ikiye katlayalım. Şimdi mevcut yerleri ful kapasiteyle kullanıp ileriye doğru yavaş yavaş yaymak gerekiyor.”dedi.
Herhangi bir yerin kopyası olmayacaklarını ifade eden Mollamahmutoğlu her şeyiyle farklı, bilimle uğraşan, halkla kaynaşan ve bir mütevelli heyeti tarafında yönlendirilen bir üniversite olacaklarını, siyaset ve değişik işlerle uğraşmayacaklarını bildirdi

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan IP: 81.214.70.xxx Tarih : 17.11.2008 09:16:00

iyi günler; Yıllar öncesi bir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında o zamanın DSİ Trabzon Bölge Müdürü Azmi ÇORAKLI tarafından şimdiki DSİ Şube Müdürlüğü' nün bulunduğu bina ve arazisi Üniversiteye bedelsiz karşılıksız vermek için çaba harcıyordu.Kabul edilmedi maalesef.Tabiki şimdi O müdür hemşerimiz o görevde yok.Başka toplantılarda ise Eğitim Fakültesi Dekanı Fakültenin şehir dışında olamayacağını hele hele o yerde olması halinde ise öğrencilerini Erzurum a taşımakla tehdit ettiğini hatırlıyorum.Şimdi ise Üniversite kuruldu gerçeği ise Rektör açıkladı.Üniversite şehir dışında olmalı şeklinde. Acaba şimdi kurulan ve dar alana hapsedilen bu üniversite nasıl büyüyecek.Fırat Üniversitesi yerleşkesi abartmayayım Bayburt Şehrinin bulunduğu alan kadar.İnönü Üniversitesi yine aynı şekilde şehir dışında.Acaba o zaman ileriyi gören Bayburt İleri gelenleri ve değerli hemşerimiz Azmi ÇORAKLI ya nasılda haksızlık yapıldı.O zaman şehir dışında Üniversite yerleşkesi oluşturulsa şimdi daha iyi olmazmıydı.O zaman ki ve şimdiki Eğitim Fakültesi dekanı acaba istifa etmesi gerekmezmi? Çünkü onun amiri konumundaki Rektör dile getirmiş Üniversite şehir dışında olmalıdır diye.acaba hata yapanlar neden cezalandırılmıyor.Eğer bu üniversite şimdiki yerinde sadece dar bir alanda gelişmesi mümkün gözükmeyen bir yer seçilmiş ve buna imza koyanlar bana göre cezalandırılmalıdır.Eğer ileride üniversite yerleşkesi tamamen şehir dışına taşınacaksa bu yapılan binaların masraflarını kime rücu edilecek?Bu gibi yanlış projelerin hayata geçirilmesi hep Ülkemizde maalesef var.Ama hesap soran yok.Acaba o devlet parasını yanlış harcayanlar kendi paraları ile sağlam olmayan bir ev alırlarmı? veya hasarlı bir araba alırlarmı? Ama devlet parasını düşünmeden harcayanlar hakkında ve bu üniversiteyi gelişmemesine sebep olacakların derhal bulunup cezalandırılması gereklidir.Buna sebep olanlara Ben hakkımı helal etmem.Yüce Allah inşallah Devletin parasını lüzumsuzca harcayanlardan hesap soracak ve cezalandıracağından eminim.Selamlar.