1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Ressam öğrencilerin 23 eseri görücüde

Bayburt Eğitim Fakültesi 2 sınıf öğrencilerinin yaptığı resimler okul salonunda sergilendi.

Sergi açılışına Bayburt Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürses, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Üzeyir Sözen, okul eğitmenleri ressam öğrenciler ve okul öğrencileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

PMYO Müdürü Üzeyir Sözen "Eğitim Fakültemiz il sosyal yaşamına katkı ve sanatseverlere öğrencilerimizin el emeğini sergileyerek katkıda bulunmaktadır. Bir ülkenin ve milletinin eğitim ve sosyal yaşam kalitesini yükselten unsurlardan biri olan sanat ve sanatçıları her zaman desteklemeli ve onların her zaman yanında olmalıyız." dedi. Açılış kurdelesini Dekan Prof.Dr.Ahmet Gürses, PMYO Müdürü Üzeyir Sözen ve Resim Öğretmeni Aziz Aydın beraber keserek sergiyi açtılar.

Sergi Sınıf öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin yaptıkları 23 adet yağlı boya resimlerinden oluşuyor. Serginin açılışı ve gezilmesinde sonra amaçlarının insanların psikolojik yönlerini analiz etmek ve sosyal yönlerini tespit etmek olduğunu söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ahmet Gürses "Fakülte öğretmenimiz Aziz Aydın'ın gayretleriyle sergimiz açılmıştır. Fakültemizde resim bölümü bulunmamaktadır.Bu resimler sınıf öğretmenliği öğrencilerinin resimleridir. Sınıf ortamı ve yeterli ekipmanların olmadığı halde, öğrencilerimizin gayretiyle yapılan bu resimler bir cevher değerinde. Öğrencilerimiz 4 ay boyunca fakültemizin yemekhanesinde çalıştı. Bayburt'ta yeterli ekipmanlar olmadığında gerekli malzemeleri il dışından karşılamak zorunda kaldık. Bu yüzümüzle Bayburt halkına örnek olmak istedik.İlerdeki hedefimiz Güzel Sanatlar bölümünü açmak."diye konuştu.

Resim Öğretmeni Aziz Aydın ise şunları kaydetti: "Geçen yıl dersine girdiğimiz 2 sınıf öğrencilerinin sene sonu yemekhanelerinde yaptıkları resimleri bitirerek sergiyi açtık. Amacımız bu sergi ile sanatseverlere imkansızlıklarımıza rağmen güzel şeyler sunma ve öğrencilerimize de özgüvenlerini kazandırmaktı. 16 haftalık çalışma sonucu tamamen amatör bir ruhla ama profesyonelce çalışan öğrencilerimizle 23 eser ortaya çıkardık. "

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 11:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rafet IP: 88.250.164.xxx Tarih : 22.11.2007 11:05:57

Öncelikle bayburt ta böyle bi çalışmada emeği geçen ve bu işe ön ayak olan herkese teşekkürler.Bizim memlektimiz den daha çok sanat becerisi olan insanlar olduğuna bi örnektir.