4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Şehit ailesinden sitem

Bayburt’ta bayramlaşma etkinlikleri kapsamında protokol tarafından ziyaret edilen şehit ailesi sitem etti.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve beraberindeki protokol üyeleri, bayramlaşma etkinlikleri kapsamında ilk önce Afganistan’dan ülkemize iltica eden ve Bayburt’a yerleştirilen Afgan ailelerinden birini ziyaret ettiler.

Karasakal Mahallesi’nde ikamet eden Afgan aile Hüseyni Nuri, eşi Zeynep ve kızları Zehra’yı ziyaret eden Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek aileye bayram tatlısı takdim ederek minik Zehra’ya oyuncak bebek hediye ettiler.

Vali İpek Nuri ailesini ziyaretinde, ''Bizlere ülkelerinde ki zulümden kaçarak misafir gelen Nuri ailesi gibi 147 kişiye Valilik olarak kucak açmış durumdayız ve bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bizim için en önemlisi; Afganistan Halkının bizim dara düştüğümüz de arkamızda dağ gibi duran ve bizimle kardeş olmalarıdır. Bizler için asıl Bayram, Afganistan’da, Suriye’de, Arakanda, tüm insanlara ve Müslümanlara yapılanların sona ermesi ve Dünyada ki tüm insanların savaşlardan kurtulması, sıkıntıların sona ermesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti dünyadaki tüm insanlara; din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım seferberliği başlatmış ve devam etmektedir. Bayburt’tan daha önce Arakana 50 bin TL toplanmış ve gönderilmişti. Bugün de Bayram Namazı sonrası yine Arakandaki Müslümanlara yardım toplandı”diye konuştu.

Bayram gezisinin ikinci durağı, Kadızade Mahallesinde ikamet eden yaşlı ve kimsesiz Zülbiye Gökoğlan’ın evi oldu. Burada da Zülbiye hanımınla bir süre sohbet eden protokol mensupları, tek başına ikamet eden yaşlı kadına sıkıntısının olup olmadığını sordular.

ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI
Daha sonra Şingah Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu’nun ailesini ziyaret edildi. Şehit Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu’nun Babası Mahmut ve abisi Reis Türkoğlu ile bayramlaşan Vali Hasan İpek ve beraberindekiler, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Haluk Akkoyunlu’dan Şehit Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu hakkında bilgi aldı. Şehit Babası Mahmut Türkoğlu, şehit olan oğlu hakkında bilgi verilirken duygulandı.

Şehidin abisi Reis Türkoğlu ise, Vali İpek’e sınırda BDP Milletvekillerinin teröristlerle fütursuzca utanmadan sıkılmadan bayramlaşmalarının zorlarına gittiğini belirterek, ''Meclis çatısı altında hainlik yapanlar, dağda hainliklerine devam ediyorlar ve devlet yetkilileri de hiçbir şey yapmıyor. Bu da bizim zorumuza gidiyor'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2012 Pazartesi 11:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?