2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Şehit ve gaziler anıldı

ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI

19 Eylül Gaziler Günü, Bayburt’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Bayburt Valisi Kerem Al Şeref, Belediye Başkanı Ali Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile askeri erkan katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Bayburt Valisi Kerem Al, şeref defterine şunları yazdı:

“Kahraman Gazilerimiz, Gaziler günü münasebetiyle sizleri yeniden anmanın mutluluğu içindeyiz sizler bu toprakları vatan yapan iradenin en önemli parçasısınız. Sizler bu vatan için ölmeyi göze alarak yüksek bir ruh ve derin bir vatan sevgisi sergilediniz. Varlığınız, Cumhuriyetimiz’in genç bekçilerine sorumluluklarını hatırlatan canlı abidelerdir. Çocuklarımız sizin izinizde daha büyük ve daha modern bir Cumhuriyetin genç nesilleri olarak, yılmasızın yürüyecektir. Bu vesileyle sizleri bir daha şükranla anıyor, aziz hatıralarınızın gününde saygıyla eğiliyorum.”

Cumhuriyet meydanındaki törenlerin ardından Vali Al ve beraberindekiler, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Burada Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu, Kore Cumhurbaşkanı tarafından ülkesine davet edilen gaziler arasında yer alan Mutlu köyünden Kore Gazisi Kemal Kalacoş’a gönderilen mektubu okudu.

ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI
ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI
ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 13:02:00
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?