30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Şölen gibi açılış

Bayburt İl Özel İdaresi ve KÖY-DES Yatırım Programları çerçevesinde Yaylapınar Köyü’nde yapımı tamamlanan Sulama Göleti ve Köy İçi Enerji hattı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yaylapınar köyünde düzenlenen açılış törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Milletvekilleri Ülkü Güney, Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, Daire Amirleri, Köy Muhtarı Hikmet Yazıcı ve köylüler katıldı.

Törende konuşan köy muhtarı Hikmet Yazıcı, “Bu gün bizi burada bir araya getiren Yaylapınar sulama göleti, köy içi düzenlemesi ve köy içi enerji hattı düzenlemesi ile köyümüz daha da yaşanabilir bir yaşam standardına ulaşmıştır. Bu çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan Devlet büyüklerimize köyüm adına teşekkür ediyorum" dedi.
Bayburt Valisi Kerem Al ise yaptığı konuşmada " Bizler bugün millete hizmet olmaktan, karınca kadarınca, hizmette bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmeti hep birlikte işçisiyle, memuruyla, il genel meclisi üyeleriyle, başkanıyla ve vekillerimizle hep birlikte ifa etmeye çalıştık.

Yaylapınar Köyü göleti 90-100 bin metreküp su kapasitesinde, gövde yüksekliği 14 metre olarak inşa edilmiştir. 3 ay gibi kısa bir sürede 30 ton motorin ve İl Genel Sekreterliği elemanlarının çalışmaları sonucunda bitirilerek hizmete açılmıştır. Yaklaşık maliyeti 1 trilyon liradır. Bu çalışmalarda Fon desteği sunan Köydes Cumhuriyetin en iddialı projelerinden biridir. Çok kısa sürede çok büyük işler yapılmıştır. Bu meyanda İlimizde de bu yansımaları görülmektedir. Birliğimizi, dirliğimizi koruduğumuz sürece enerjimizi birbirimiz üzerine boşaltmadığımız sürece inanıyorum çok daha güzellikler yaşayacağız" dedi.

Tören sonunda Yaylapınar Köyü muhtarı Hikmet Yazıcı tarafından Vali Kerem Al'a Bakır İbrik hediye edildi. Erzurumlu ozan Selahattin Kazanoğlu’nun program sonundaki konseri katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 22:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?