20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYBURT

Şölen hazırlıkları sürüyor

Bayburt Dede Korkut Uluslar arası Kültür-Sanat Şöleni 15-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 5 gün çeşitli, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı şölenle ilgili hazırlıklar sürüyor.

Bayburt Belediyesinin organizesinde yapılacak şölenin programı belirlendi.
Bayburt Belediyesi tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde yeralan bilboardlara da tanıtım ilanları asılan 15. Dede Korkut Uluslar arası Kültür Sanat Şöleni, 14 Temmuz 2009 akşamı açılış kokteyli ile başlayacak. Bayburt Kalesi’nde gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle start alacak şölende 15 Temmuz günü Masat Köyünde bulunan Dede Korkut türbesi ziyaret edilecek. Şölen kortej yürüyüşünün yapılmasından sonra Cumhuriyet Caddesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulacak ve burada şölen balonları uçurulacak. İlk gün etkinyikleri Gençosman Stadyumu’nda yapılacak konserle sona erecek.


Şölenin ikinci günü koyun yetiştiriciliği, kooperatifleşme, tarımsal teşvikler ve destekler konulu panelle başlayacak. Buzağı yarışması, el sanatları ve yöresel yemekler fuarıyla devam edecek etkenlikler Gülay ve Fatih Kısaparmak konseriyle tamamlanacak.


Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yeralacağı etkinliklerin üçüncü gününde Türk Dili ve Dede Korkut’un yeri konulu konferans yapılacak. Şiir dinletisi, tiyatro gösterimi, cirit müsabakalarının gerçekleştirileceği şölende, il oluşunun 20. yılında Bayburt konulu sempozyum da yapılacak. Bedirhan Gökçe ve Erkan Mutlu konserinin yeraldığı şölen, 19 Temmuz Pazar günü Soğanlı yaylasına çıkış, halk oyunları gösterisi ve yayla beyinin seçimiyle sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?