2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Şölen heyecanı başladı

BAYBURT’TA ŞÖLEN HEYECANI BAŞLADI

Bayburt’ta 14 Temmuz 2010 tarihinde başlayacak 16. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri için üst komite toplantısı yapıldı.

Belediye meclisi toplantı salonunda Vali Kerem Al başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye Başkan Yardımcıları Selahattin Kondolot ve Raif Kalekahyası, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Şölenlerde gerçekleştirilmesi düşünülen etkinlerin değerlendirildiği toplantıda fikirlerini aktaran Vali Kerem Al, Bayburt’ta türkü ve şiir söyleme kabiliyetinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, ilimizin kültür elçileri olan 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu “Genç Ozanlar Korosu”nun bu yılki şölenlerde yer almasını ve vatandaşların zevkle dinleyebilecekleri “şiir dinletisi” düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Şölenler boyunca Bayburt Kalesi’nin her taraftan ışıklandırılmasının şölenlere ayrı güzellik katacağını dile getiren Vali Al, şölenler kapsamında İl merkezine yaklaşık 35 km. uzaklıktaki Çımağıl köyünde bulunan Sarkıt dikit ve renkli taşlarıyla görülmeye değer doğal miras olan Çımağıl Mağarası’na da bir gezi düzenlenmesi önerisini sundu.

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Polat ise, bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin 14 Temmuz’da başlayacağını belirterek, şölenlerin daha coşkulu geçmesi için hazırlıkların başladığını söyledi. Bu yıl daha farklı etkinlikler düzenlemeyi düşündüklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, şölenlerin bir kaynaşma vesilesi olduğunu vurgulayarak, şölenlerin bu yıl daha coşkulu geçmesi için il içi ve il dışındaki bütün Bayburt dernekleri ile bir toplantı düzenlendiğini ve görüş alış-verişinde bulunduklarını ifade etti.

Vali Al ve Belediye Başkanı Polat’ın yanı sıra toplantıda hazır bulunanların da ortak önerileri arasında, konserlerin yanında türkü gecesi, şiir dinletisi, cirit müsabakası, fotoğraf sergisi, tiyatro gösterisi gibi konular yer aldı.

Şölenlerde yer alacak etkinlikler önümüzdeki günlerde yapılacak alt komite toplantısında netlik kazanacak.

BAYBURT’TA ŞÖLEN HEYECANI BAŞLADI
BAYBURT’TA ŞÖLEN HEYECANI BAŞLADI
BAYBURT’TA ŞÖLEN HEYECANI BAŞLADI
BAYBURT’TA ŞÖLEN HEYECANI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:05:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 15:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?