30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Soylu İl Kongresi'ne katıldı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Lider, hayata küsmeyen ve hayallerini ertelemeyen bir Türkiye istiyorum" dedi.


Partisinin Bayburt il teşkilatının 9. olağan kongresine katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, halk eğitim merkezi salonunda partililere hitap etti. Demokrat Parti davasına, misyonuna gönül vermiş insanlarla yola çıktıklarını belirten Soylu, "Güzel topraklarımızda, verimli topraklarımızda her tarafı zenginlikleri ile dolu topraklarımızı karış karış 39 yaşında bir siyasetçi olarak, bu ülkenin bir evladı olarak, tam 10 aydır adım adım geziyor, çiftçimizi, esnafımızı, partilimizi, sıkıntılarımıza çare bulacak diye çırpınan insanları dinliyorum.

Bu coğrafya da lider bir Türkiye, yere bakıp hayata küsmeyen, hayallerini ertelemeyen bir Türkiye istiyorum. Ve buradan sesleniyorum tüm demokrat insanlara diyorum ki; yalnız değilsiniz, alternatifsiz değilsiniz, sahipsiz değilsiniz ve bu misyonuyla Türkiye'nin dertlerine ilaç olacak bir partinin genel başkanı olarak sesleniyorum" dedi.


Konuşmasında son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Soylu, "Benim ülkem tam 30 yıldır bir bölücü terör örgütü belasıyla uğraşmaktadır. Ben herkesin söylediği sözü konuşmayacağım, herkesin yaptığı hamaseti yapmayacağım. Ben bu savaşın bu katliamın durdurulmasını sizlerle paylaşacağım. Bakınız 350 kişilik bir grup ağır makineli silahlarla sınırlarımızdan içeri giriyor ve karakolumuza saldırıyorlar. Bu bilmem kaçıncı saldırıları, 45'e yakın şehit verilen bir karakol bu olayı sadece bir terör olayı olarak değerlendirmek mümkün değildir. Meseleyi yanlış bir teşhisle anlamak demektir.

Bu terörist grup buraya gelene kadar bir istihbaratı, bir lojistiği bir finans kaynağı vardır bu eksiklikleri görmemek ve bu teşhisi ortaya koymamak adına herkes sorumludur" diye konuştu.


DP lideri Soylu, kongreden sonra Cuma namazını Bayburt Ulu Camide kıldı. Buradan parti binasına gelen Soylu kurban kesilerek karşılandı. Soylu, partililerle sohbet ettikten sonra Gümüşhane'ye hareket etti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 19:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?