1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Su isale hattı yenileniyor

Belediye Başkanı Bekir Çetin, şehrin içme suyu isale hattının yenileneceğini belirtti. Konuyla ilgili Meclis salonunda açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, şöyle konuştu; “Şehrimizde sık aralıklarla arıza yapmasına sebep olan ve dünyada kullanımı yasaklanan asbest boruların tamamen değiştirilmesi için yaklaşık iki yıl önce başlattığımız çalışmalar neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu yaklaşık maliyeti 2. 500. 000 YTL olan içme suyu boruları tamamen hibe olarak alınıştır.

Toplam 20 bin metrelik bir mesafeyi kapsayan isale şebeke su hattı borularının değişmesi için fi 600'lük spiral kaynaklı çelik borular temin edilmiştir. Hijyenik ve toksikolojik bakımdan insan sağlığına zararsız solventsiz epoksi ile kaplanmıştır. Boruların dış yüzeyi ise TS 5139 standartlarına uygun polietilen ile kaplanmıştır. Alınan boruların çalışma basıncı 23 atü olup, dünyada üretilen en kaliteli borulardır ve yüz yıl garantilidir. Boruların büyük bir bölümü Belediyemiz deposuna gelmiş olup 2008 yılı yaz sezonunun başlaması ile birlikte 20 kilometrelik isale su hattının değişimi çalışmalarımız başlayacaktır.

Belediyemiz, DSİ, İller Bankası ve Üniversitelerle ortak olarak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Bayburt'un su sorununa köklü bir çözüme kavuşturacağız. Bayburt'ta su ile ilgili bu kadar detaylı çalışma ilk defa yapılmaktadır. Memleketimiz için büyük bir hayır ve hizmet olacağı inancındayım. Bu konudaki hedeflerimiz arasında ilk önce su isale hattının değiştirilmesi, suyun yumuşatılma çalışmaları ve kanalizasyon şebekesiyle beraber Bayburt'un alt yapısını yeniden inşa etme çabası vardır".

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 12:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?