2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Sulama göleti temeli atıldı

DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Yukarı Pınarlı Köyü’ne planlanan sulama Göleti’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yukarı Pınarlı köyünde düzenlenen törende konuşan köy muhtarı Ercan Ezber, göletin yapılmasında emeği geçenler teşekkür etti.

Programda daha sonra konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, temeli atılan gölet hakkında teknik bilgiler verdi. Bayrak, “Bugün Bayburt’ta dokunucu göletimizin temeli atılmış olacak. Ondan önce 8 tane daha bu memlekete gölet kazandırılmış. Göletin temel yüksekliği 24 metre olacak, yaklaşık 600 bin metreküp su toplayacak. Gölet sayesinde yaklaşık 2 bin hektarlık bir alanı suya kavuşturmuş olacağız. Göletimiz 2 milyon TL’ye mal olacak. Fakat biz Özel İdare olarak bunu işçimiz, makine parkımız ve emeğimizle karşıladığımız için maliyetini 4’te 1 olarak düşüreceğiz ve yaklaşık 400– 500 bin liraya indirmeyi hedefliyoruz.

Bayburt Valisi Kerem Al ise törende yaptığı konuşmada göletin sadece Yukarı pınarlı köyünü kapsamayacağını, Aşağı Pınarlı ve Yelpınar köylerini de kapsadığını söyledi. Vali Al, “Bugün mutlu bir günümüz adeta şölen yaşıyoruz.bu şölenin benim için baka bir anlamı daha var. Yıllar önce Ardeşen’de kaymakamlık yaptığım dönemlerden dostum olan milletvekilimiz var. Bunun içinde3 ayrı bir mutluluk yaşamaktayım. Değerli konuklar devletimizin, hükümetimizin bize hizmet için sunduğu imkanları kuruşunu heba etmeden sizlerin hizmetinize sunmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda sulamayı önemsiyoruz. Sadece ben önemsemiyorum. Aslında 2008 yılı hükümet açısından sulama yılı ilan edilecekti ama diğer altyapı hizmetleri, içme suyu, yol gibi hizmetler diğer illerde bitmediği için biraz gecikti. Özellikle küresel ısınmanın yaşandığı günümüzde suyun anlamı çok daha net ortaya çıkıyor. Biraz önce kıymetli milletvekilimiz “su candır” dedi. Gerçekten su candır. Bu temelini attığımız göletimizin topraklarınıza bereket getirmesini diliyorum. Köyünüze güzellikler getirmesini diliyorum. Yalnız sizden söz istiyorum. Mutlaka bunu protokolle de bağlayacağız. Aşağı Pınarlı, Yelpınar’a da artan suyu vereceksiniz.”

Vali Al, ayrıca sulama göletinin yapılması için arazilerini hibe eden Emrah Abidinoğlu, Selvet Ocaklı, Hacı Mehmet Ocaklı ve Murat Delibaş’a özellikle teşekkür etti.

İkramın ardından son bulan programa Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı . Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, Rize Ardeşen Ak Parti İlçe Başkanı, köy halkı ve davetliler katıldı.

DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI
DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI
DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI
DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI
DEMİRÖZÜ SULAMA GÖLETİ TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:32:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 18:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?