20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYBURT

Tarihe geçen başkan vekili

Bayburt’ta Belediye Başkanı Ali Polat’ın izine ayrılmasının ardından başkanlık görevine ilk defa bir bayan meclis üyesi vekalet edecek.

Başkan Ali Polat’ın izinde olduğu süre içerisinde görevini vekaleten AK Partili meclis üyesi Miyesser Ağın yürütecek.


29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye meclis üyeleri olarak seçilen AK Parti adayı Miyesser Ağın ve MHP adayı Leyla Koçyiğit Bayburt Belediye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek meclis üyeliğine seçilmişlerdi.


Başkanlık görevini vekaleten yürütecek olan Ağın, öncelikle Belediye tarihinde bayan meclis üyesi olarak başkanlığı vekaleten yürütecek olması nedeniyle tarihe geçen ilk başkan vekili oldu.


Başkan vekili Miyesser Ağın, çok heyecanlı olduğunu ve kısa bir sere içinde olsa üslenmiş olduğu görev nedeniyle belediye tarihine geçen ilk bayan başkan olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Ağın, bir bayan olarak Bayburt’taki bayanların siyaset yapması gerektiği belirterek, bayanların şehrin görsel güzelliğine katkı sağlayabileceğini kaydetti.


Meclis üyeliği döneminde bayanlar için önemli projelerinin olduğunu dile getiren Ağın, Belediyenin imkanları dahilinde bunları hayata geçireceklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 85.108.6.xxx Tarih : 22.08.2009 13:31:03

H.Ali beyden daha çok yakıştı başkanlık makamına kendisini,tebrik ediyorum..