2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Tek odada hayat mücadelesi

TEK ODADA HAYAT MÜCADELESİ

Bayburt'ta 12 yıl önce yakalandığı MS hastalığı ile yatağa düşen Kadir Piliçek(38) ve ailesi tek odada hayat mücadelesi veriyor.

Zahit Mahallesi'nde 150 yıllık eski ve yıkılmaya yüz tutmuş tek odalı bir evde hayat mücadelesi veren MS hastası Kadir Piliçek'e 73 yaşındaki annesi Nezahat Piliçek bakıyor. 12 yıldır yatakta hayat mücadelesi veren Kadir Piliçek'in bütün ihtiyaçlarını annesi görüyor. Maddi durumları iyi olmayan Kadir Piliçek ile birlikte annesi ve hasta olan diğer kardeşi yıkılmaya yüz tutmuş tek odalı bir evde kalıyorlar.

15 yıl önce tüp patlaması ile 2 odası yıkılmış ve daha sonra maddi imkansızlıktan dolayı evleri yapılamayan Piliçek ailesi aylık 300 TL Bağkur maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar. Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan bazı ihtiyaçlarının karşılandığını da söyleyen anne Nezahat Piliçek 12 yıldır bütün ihtiyaçlarını gördüğü oğlu için hiç acizleşmediğini söyledi.

Duvarları çatlamış, tuvalet, banyo ve mutfağının hiç de sağlıklı olmadığı ve yıkılmaya yüz tutmuş bir evde bundan sonra yaşmalarının imkansız olduğunu söyleyen anne Piliçek, evlerinin arkasında bulunun bir boş arsanın kendilerine verilerek yetkililerden kendileri için bir ev yapılmasını istedi.

TEK ODADA HAYAT MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:10:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?