4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

TOKİ'ye müracatlar başladı

Bayburt Valiliği, SYD Vakfı Başkanlığı ve TOKİ işbirliğinde yürütülen “Sosyal Konut Projesi” kapsamında 2+1 olmak üzere 340 adet konut için müracaatlar alınmaya başlandı.

Belediye hizmet binasının 4’ncü katında açılan kayıt bürosuna çok sayıda vatandaş başvurdu. Kendi evinin sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulan konutlara, 26 Mart’ta başlayan başvurular, 26 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek.

Başvuru formu ve gerekli belgeler ile müracaat eden vatandaşların Bayburt merkez ve merkeze bağlı köy ve kasaba sınırları içerisinde en az 3 yıl ikamet etmiş olmaları gerekiyor. 3294 Sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için de söz konusu Bayburt’ta yapılacak toplam konut sayısının yüzde 10’una kadar kontenjan ayrılacaktır.

Başvurularının yapılmasının ardından Vakıf tarafından hakkında 3294 Sayılı Kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve saatte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecek. Kurada yüzde 50 oranında yedek liste belirlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?