2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Tuzlu Su Festivali sona erdi

MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…

Keskin Group tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca bir çok etkinliği içerisinde barındıran Tuzlu Su Festivali yayla günü programı ile son buldu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Tuzlu Su Festivali’nin son gün programı Değirmencik (Mam) köyünde yapılan yayla günü oldu. Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerini sürdüren Keskin group tarafından düzenlenen program eğlenceli dakikalara sahne oldu.

Program bir konuşma yapan Keskin Group Bölge Müdürü Ali Haydar Karabacak, “Dünyanın 15 ülkesinde otomotiv sektöründe lastik ve jant üretimi yaşamaktayız. Bu sayede Keskin Grup bünyesinde 500 insanımıza istihdam sağlamaktayız. Ürünlerimizin kalitesi sayesinde otomotiv sektöründe adından çokça söz ettiren büyük markalar haline geldik. Bu markalar Keskin, Mam, Syron ve Herse’dir. İsimleri şirketimiz kurucuları olan Ulvi Keskin ve Abdurrahman Keskin’in soyadlarından alan Keskin markası, doğup büyüdükleri yer olan Bayburt’a bağlı Mam köyü olan Mam markası ve Bayburt’un yöresel yemeklerinden olan Ziron (Syron) ve Herse markasıdır. Bilindiği üzere gurubumuzun yöresel bağlılığı dikkat çekmektedir. Buna bağlı olarak her yıl Bayburt’ta düzenlediğimiz Tuzlu Su Festivaliyle yöremiz ve dışarıda olan insanlarımızı bir araya toplayarak birlik, beraberlik içinde kaynaşmayı sağlamayı ve yöresinden söz ettirerek ekonomik katkı sağlamayı hedeflemekteyiz, bu amaç doğrultusunda gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan halkımızı davet etmekteyiz” dedi.

Keskin Grup’un sürekli büyüyen ve gelişen bir şirket olduğunu ve istihdam ihtiyacını karşılayamadıklarını dile getiren Karabacak, “Bu sonuçtan yola çıkarak, ihtiyaç duyduğu bu istihdamı sağlarken genç kitleyi hedef almaktayız. Dolayısıyla temel düşüncemiz, genç ve dinamik olan sinerjimizi toplayarak aktif enerjiye çevirmektir. Bunun içinde kendi bünyemizde açmış olup Bayburt’ta kurduğumuz Keskin Business Akademi’sinde insana yapılan yatırımı profesyonel bir şekilde uygulamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Karabacak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böylelikle eğitimde başarının en üst düzeye çıkarılmasını hedefliyor, öğrencilerini iyi bir eğitim - öğretim sürecinden geçirip onlara iş dünyasının kapılarını açıyoruz. Akademi süresi içerisinde öğrencilerimizden hiçbir şekilde ücret almıyor, aksine öğrencilerimize ekonomik destek sağlıyoruz. 2010 yılında Akademimizi daha profesyonel bir çerçeveye yerleştirmek için Bayburt Üniversitesi ile Keskin Grup arasında Sanayi – Üniversite işbirliği içerisinde entegre bir programa imza attık. Bundan dolayı da başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu olmak üzere üniversitemiz akademisyenlerine ve tüm personellerine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Misyonumuz, değişen iş dünyası şartlarına uyum sağlamak, şirketin vasıflı eleman ihtiyacını gidermek için gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak profesyonel eğitim kadrosu ile girişimci, ileriyi görebilen, sürekli yeniliğe açık, takım ruhunu özümsemiş nitelikli yönetici ve yönetici asistanları yetiştirerek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmaktadır.”

Programda daha önceden yapılmış Halı Saha, Satranç ve Bisiklet yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Bayburt Vakfı Onursal Başkanı Kurban Yazoğlu ve Bayburt Kültür Yardımlaşma Derneği Abdurrahman Polattimur verdi.

Programda ayrıca Halat çekme yarışması, en fazla tuzlu su içme yarışması ve çuvallı koşu yarışması yapıldı.

Cirit gösterisinin de yer aldığı program, davul- zurna eşliğinde halaylar çekilmesi ile son buldu

MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
MAM KÖYÜNDE YAYLA GÜNÜ…
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 12:40:00
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 16:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?